Ο ΘΟΚ και ο Δήμος Λευκωσίας γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα του παιδιού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Ο ΘΟΚ και ο Δήμος Λευκωσίας γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα του παιδιού
Πεμ, 31 Μαϊ. 2012 00:00
Με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, ο Δήμος Λευκωσίας διοργάνωσε σε συνεργασία με το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου την παράσταση της Παιδικής Σκηνής του ΘΟΚ «Ένα παιδί μετράει τ' άστρα» του Έλληνα λογοτέχνη Μενέλαου Λουντέμη. Η παράσταση δόθηκε στο θεατράκι «Μελίνα Μερκούρη» την Πέμπτη 31 Μαΐου στις 10.00 π.μ. σε τελειόφοιτους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που βρίσκονται στα δημοτικά όρια του Δήμου Λευκωσίας.

Η παράσταση πραγματεύεται τη συνεχή θέληση ενός παιδιού να μάθει γράμματα παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα εμπόδια που βρίσκει, παλεύοντας για αυτό που αγαπά και ότι η μάθηση δεν είναι προνόμιο όλων. Επίσης προβάλλει την ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΘΟΚ Δημήτρης Καραγιάννης και ο Διευθυντής του ΘΟΚ Γιώργος Παπαγεωργίου. Μιλώντας ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης στους μαθητές, τόνισε ότι στόχος του Δήμου είναι να μπορέσει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε τα παιδιά να νιώθουν ελεύθερα, να είναι ο εαυτός τους και να μπορέσουν να υλοποιήσουν όλα τους τα όνειρα. Η μόνη υποχρέωση των παιδιών θα πρέπει να είναι η απόκτηση γνώσεων.

Η συνεργασία του Δήμου Λευκωσίας και του ΘΟΚ έχει ως στόχο την προώθηση της θεατρικής και πολιτιστικής παιδείας στους μαθητές αλλά και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλα τα παιδιά για την ελπίδα που δίνουν σαν αυριανοί δημότες της Λευκωσίας.

Στην αίθουσα υπήρχε ένα πανό με το σλόγκαν «ένα παιδί μετράει τ' άστρα και κάνει μια ευχή», όπου τα παιδιά έγραψαν τις δικές τους ευχές για ισότητα, αγάπη και ειρήνη.

Με το τέλος της παράστασης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους συντελεστές της παράστασης. Ευχή του Δήμου Λευκωσίας και του ΘΟΚ είναι η εκδήλωση αυτή να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός προβάλλοντας αξίες και ιδανικά στους μαθητές, οι οποίοι είναι η ελπίδα και το μέλλον.