Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε
Τετ, 16 Μαϊ. 2012 01:00
 Στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012», βρίσκεται η Βρετανία. Και η Ελλάδα μας θυμίζει πως όλα ξεκίνησαν από εκεί.

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας, από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι το Λονδίνο θα τιμήσουν σε κοινή εκδήλωση στις 22 Μαΐου, η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία και η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Λευκωσία, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και με τη στήριξη του Δημάρχου Λευκωσίας.

Η εκδήλωση ακολουθεί τρεις σημαντικές Ολυμπιακές Τελετές του τρέχοντος μήνα: την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (10 Μαϊου), την Παράδοση της Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο στην Βρετανική Αντιπροσωπεία (17 Μαϊου) και την άφιξη της Φλόγας στο Ηνωμένο Βασίλειο (18 Μαϊου).

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Μάθιου Κιντ, ο Πρέσβης της Ελλάδος Βασίλης Παπαϊωάννου, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ουράνιος Ιωαννίδης, ενώ μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Ομολογητών θα τραγουδήσουν τραγούδια με θέμα το ολυμπιακό πνεύμα. Θα προβληθεί επίσης το τελευταίο φιλμ της Οργανωτικής Επιτροπής των φετινών Αγώνων καθώς και φιλμ που ετοίμασε το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου για τις τρεις τελετές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις  22 Μαΐου και ώρα 11.00 πμ στη αίθουσα του Γραφείου Πληροφόρησης Λήδρας αίθουσα «Ειρήνη» του Δήμου Λευκωσίας στην οδό Λήδρας 62.