Δημοτικό τέλος Ακίνητης Ιδιοκτησίας 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Δημοτικό τέλος Ακίνητης Ιδιοκτησίας 2012
Τετ, 11 Απρ. 2012 01:00
Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι έχουν σταλεί οι λογαριασμοί για το Δημοτικό Τέλος Ακίνητης Ιδιοκτησίας του 2012, οι οποίοι είναι πληρωτέοι μέχρι τις 29 Ιουνίου 2012. Στους λογαριασμούς εμφανίζονται επίσης και πιθανές καθυστερήσεις προηγούμενων χρόνων. Μετά την πιο πάνω ημερομηνία οι δημότες που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους επιβαρύνονται, βάσει της νομοθεσίας, με επιπρόσθετο κόστος ύψους 10%.

Οι λογαριασμοί είναι πληρωτέοι στο Δημοτικό Ταμείο, στο Παλιό Δημαρχείο, σε όλες τις τράπεζες και σε συνεργατικά ιδρύματα, καθώς και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.nicosiamunicipality.org.cy

Το κοινό μπορεί επίσης, να κάνει τις πληρωμές του μέσω των ιστοσελίδων των τραπεζιτικών οργανισμών με τον ακόλουθο τρόπο: αφού εισέλθει στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του Δήμου Λευκωσίας, Ελληνική ή Αγγλική έκδοση, επιλέγει το εικονίδιο e-municipality (πληρωμές λογαριασμών), το οποίο μεταφέρει το χρήστη στις ιστοσελίδες των τραπεζικών οργανισμών στο διαδίκτυο όπου μπορεί να κάνει τις πληρωμές του.

Έχουν γίνει επίσης διευθετήσεις ώστε οι πληρωμές των τιμολογίων να γίνονται με την μέθοδο της Άμεσης Τραπεζικής Χρέωσης (Direct Debit). Γι’ αυτό οι δημότες που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία αυτή θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να την καταθέσουν στην τράπεζα ή το συνεργατικό ίδρυμα της αρεσκείας τους. Έντυπο της αίτησης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας, στη διεύθυνση www.nicosia.org.cy, στην κατηγορία Έντυπα.

Σημειώνεται ότι στο έντυπο της Ακίνητης Ιδιοκτησίας 2012 αναγράφεται το ύψος της εκτιμημένης αξίας της ιδιοκτησίας για την οποία επιβάλλεται το τέλος, μετά από αίτημα των δημοτών που υποβλήθηκε.

Παρακαλούνται οι δημότες που δεν έχουν λάβει ειδοποίηση όπως προσέλθουν για πληρωμή στo Ταμείο του Δήμου στο Παλιό Δημαρχείο και ενημερώσουν επίσης το Δήμο για τυχόν αλλαγές στη διεύθυνσή τους.

Προτρέπονται οι δημότες και οι συναλλασσόμενοι με το Δήμο Λευκωσίας όπως γίνουν μέλη στο e-λευκωσία ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες που τους αφορούν, να ενημερώνονται για τους λογαριασμούς τους και να διευθετούν τις οφειλές τους με γρήγορο τρόπο.