Ανάπλαση Πλατείας Ελευθερίας και του Περιβάλλοντα χώρου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2012 / Ανάπλαση Πλατείας Ελευθερίας και του Περιβάλλοντα χώρου
Τρι, 03 Απρ. 2012 01:00
Θέμα:  Εργασίες δικτύων CYTA στο νότιο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ομήρου

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι είναι αναγκαία η εκτέλεση εργασιών για την μετακίνηση ορισμένων δικτύων της CYTA στο νότιο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ομηρού.  Με τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα μετακινηθούν τα υφιστάμενα δίκτυα της CYTA στην τελική τους θέση. Οι εργασίες αυτές θα ξεκινήσουν από το δυτικό μέρος της Λεωφόρου Ομήρου, έναντι της Πλατείας Σολωμού, και θα καταλήξουν στο ανατολικό της μέρος, δηλαδή στη συμβολή της με τις Λεωφόρους Ευαγόρου και Στασίνου. Τα νέα  δίκτυα θα κινηθούν κατά μήκος του νοτίου πεζοδρομίου της λεωφόρου αλλά θα υπάρξουν σημεία όπου θα γίνουν διασταυρώσεις προς το απέναντι πεζοδρόμιο και θα κατασκευαστούν νέα φρεάτια για τις διακλαδώσεις.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 και αναμένεται να έχουν διάρκεια ένα μήνα περίπου. Κατά την περίοδο αυτή θα εφαρμοστούν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όπου θα επηρεαστεί τμήμα της Λεωφόρου Ομήρου ενώ στα επηρεαζόμενα σημεία θα τοποθετηθούν καθοδηγητικές πινακίδες και σήματα τροχαίας για τη διευκόλυνση των πεζών και οδηγών.

Σημειώνεται επίσης ότι οι εργασίες του Έργου Ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας και του Περιβάλλοντα Χώρου προχωρούν κανονικά.

Σε ορισμένα τμήματα οι εργασίες για ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας του κοινού θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την ταλαιπωρία των δημοτών που θα προκληθεί αφού οι εργασίες πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης. Θεωρούμε όμως, ότι με τη γρήγορη ολοκλήρωσή του, το έργο θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση της Λευκωσίας και θα προσδώσει την αίγλη που της αξίζει.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 με στόχο την αναζωογόνηση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών στο Δήμο Λευκωσίας.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη (ΓΕΠΔ) στο τηλ. 22797007 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση citizenservice@nicosiamunicipality.org.cy