Δήμος Λευκωσίας - Έργο: Ανάπλαση Πλατείας Ελευθερίας και του Περιβάλλοντα χώρου Κατασκευή υπόγειου Χώρου Στάθμευσης στ

Έργο: Ανάπλαση Πλατείας Ελευθερίας και του Περιβάλλοντα χώρου Κατασκευή υπόγειου Χώρου Στάθμευσης στ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2012) / Έργο: Ανάπλαση Πλατείας Ελευθερίας και του Περιβάλλοντα χώρου Κατασκευή υπόγειου Χώρου Στάθμευσης στ
Πεμ, 09 Φεβ. 2012 00:00
Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη των εργασιών του έργου της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας και του περιβάλλοντα χώρου. Με το έργο θα κατασκευαστεί η Πλατεία Ελευθερίας, θα γίνει τοπιοτέχνηση της ανατολικής και της δυτικής πλευράς της τάφρου, ενώ στη συνέχεια θα ανεγερθεί ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στη Λεωφόρο Ομήρου. Οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν διαχωριστεί με στόχο την όσο το δυνατό απάμβλυνση της ταλαιπωρίας του κοινού. Είναι ένα σημαντικό έργο που στοχεύει στην αναζωογόνηση της Λευκωσίας, ένα έργο ορόσημο για τη Λευκωσία και ένα έργο που θα σέβεται την ιστορικότητα του κέντρου της πόλης.

Η νέα ανανεωμένη πλατεία θα ενώνει το ιστορικό κέντρο με τη σύγχρονη πόλη. Θα είναι ένας χώρος για όλους με απεριόριστες χρήσεις και δυνατότητες. Μια πλατεία για περίπατο, ανέμελο και ασφαλές παιγνίδι για τα παιδιά, σημείο κοινωνικής συνάθροισης των νέων και όλων των δημοτών, χώρος ψυχαγωγίας και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Αυτή είναι η σύγχρονη Πλατεία Ελευθερίας, η οποία θα συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο.

Πληροφορείται το κοινό ότι οι εργασίες στην Πλατεία Ελευθερίας και στην ανατολική πλευρά της τάφρου ξεκινούν τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δώδεκα μήνες περίπου. Κατά την περίοδο της εκτέλεσης των εργασιών στην Πλατεία Ελευθερίας οι πεζοί και τα οχήματα δεν θα μπορούν να διακινούνται. Επιπρόσθετα, το βόρειο πεζοδρόμιο τμήματος της Λεωφόρου Στασίνου, προς την πλευρά των τειχών, μεταξύ της Πλατείας Ελευθερίας και της εισόδου του δημοτικού χώρου στάθμευσης Νταβίλα θα κλείσει και θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή διακίνηση των πεζών.

Στην περιοχή θα τοποθετηθούν καθοδηγητικές πινακίδες και σήματα τροχαίας για τη διευκόλυνση του κοινού και το κοινό παρακαλείται όπως τις ακολουθεί. Ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει τη λύπη του για τυχόν ταλαιπωρία των πολιτών.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 με στόχο την αναζωογόνηση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών στο Δήμο Λευκωσίας.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινίσεις παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με το Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη (ΓΕΠΔ) στο τηλ. 22797007, ή στο e-mail: citizenservice@nicosiamunicipality.org.cy