Μια ανοιξιάτικη μπόρα πλημμύρησε τη Λευκωσία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Μια ανοιξιάτικη μπόρα πλημμύρησε τη Λευκωσία
Παρ, 10 Μαϊ. 2013 13:00
Γίναμε χθες για ακόμη μία φορά θεατές των συνεπειών μιας ανοιξιάτικης μπόρας, βλέποντας τους δρόμους της πρωτεύουσας να υπερχειλίζουν μέσα σε λίγα λεπτά, προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα τόσο σε διερχόμενα αυτοκίνητα όσο και σε γειτνιάζοντα σπίτια και υποστατικά. Το γεφύρι στην οδό Αμμοχώστου στην περιοχή ΣΟΠΑΖ υπερχείλισε ξανά, υποστατικά στη λεωφόρο Λάρνακος και Κέννεντυ πλημμύρισαν ενώ η οδός Κωνσταντινουπόλεως στο Καϊμακλί μετετράπη σε λίμνη!

Μπορεί, ευτυχώς, να μη θρηνήσαμε θύματα, ωστόσο οι κάτοικοι των περιοχών είναι, απολύτως δικαιολογημένα, εξοργισμένοι, αφού εδώ και χρόνια προειδοποιούν και επισημαίνουν στα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα την κατάσταση, χωρίς αυτά να λαμβάνουν οποιαδήποτε μέτρα αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών. Η αναβλητικότητα, η αδιαφορία και η ανευθυνότητα με την οποία το κράτος αντιμετωπίζει το θέμα, προκαλούν εύλογα την απορία αλλά και την οργή κάθε πολίτη.

Συνεργεία του Δήμου ανταποκρίθηκαν σε σειρά τηλεφωνημάτων των κατοίκων της πόλης που πλημμύρησαν ή έπαθαν ζημιές από τις βροχές, όμως αυτή δεν είναι λύση. Σημεία που πάντοτε είναι προβληματικά και έχουν εντοπιστεί, συζητούνται εδώ και πολλά χρόνια. Eπιτέλους πρέπει να διορθωθούν.

Το βέβαιο είναι πως μία χώρα που είναι και θέλει να ονομάζεται ευρωπαϊκή, δεν μπορεί και ούτε επιτρέπεται να είναι έρμαιο των καιρικών συνθηκών. Τα αρμόδια τμήματα και Υπουργεία πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους θέτοντας σε προτεραιότητα και μεριμνώντας για τη δημιουργία ασφαλούς οδικού δικτύου στην πρωτεύουσα, διασφαλίζοντας έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια των πολιτών που εκπροσωπούν και οφείλουν να προστατεύουν.