Πασχαλινή εκδήλωση 2013 στον παραδοσιακό πυρήνα Καϊμακλίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Πασχαλινή εκδήλωση 2013 στον παραδοσιακό πυρήνα Καϊμακλίου
Πεμ, 09 Μαϊ. 2013 13:00
Με τη μεγάλη παρουσία του κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος η πασχαλινή εκδήλωση του Δήμου Λευκωσίας στο Καϊμακλί την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2013 με πολυάριθμα παραδοσιακά παιχνίδια χορούς και τραγούδια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από το γραμμικό πάρκο με τα παιδιά να απολαμβάνουν παραδοσιακά παιχνίδια, έθιμα και ήθη της περιόδου του Πάσχα, ενώ αργότερα ακολούθησε η παράσταση του θεάτρου σκιών με το έργο «Ο Καραγκιόζης και ο Μινώταυρος» από τον Χριστόδουλο Αντωνίου Πάφιο την οποία απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι στο πολιτιστικό κέντρο «Μύλοι».

Στην πλατεία της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους αντάλλαξαν ευχές με τους δημότες, συνεχάρηκαν τους νικητές των παιχνιδιών και στην ομιλία του ανέφερε ότι στόχος και κίνητρο του Δήμου για την εκδήλωση είναι η αναβίωση της παράδοσης, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι νέες γενιές την ιστορία μας, τα ήθη και τα έθιμά μας και να προσφέρουν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Στη συνέχεια η χορωδία του Δήμου Λευκωσίας τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια, ακούστηκαν λαϊκά ποιήματα από τον Ασσιώτη ποιητή Χαράλαμπο Πύριλλο, κοινοτάρχη της Παλλουριώτισσας και τραγούδια και χορούς από το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Γρηγόρη Ασσιώτη.

Στο εορταστικό πρόγραμμα συμμετείχαν το 71ον Σύστημα Καϊμακλίου με την μπάντα του, με ξύλινες κατασκευές και παραδοσιακούς λουκουμάδες, ο Σύνδεσμος Γονέων Α+Β Δημοτικών Σχολείων Καϊμακλίου, η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων Καϊμακλίου καθώς και η κυρία Τζούλια Αστραίου με το Εργαστήρι Υφαντικής.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η ΣΠΕ Καϊμακλίου, Παγωτά REGIS, Όμιλος Λαϊκού, η Υπεραγορά Κυριάκου Παπαγιάννη και η Υπεραγορά ΑΘΗΑΙΝΙΤΗΣ.