Aντιμετώπιση της κατάστασης μετά την πυρκαγιά στη νεκρή ζώνη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Aντιμετώπιση της κατάστασης μετά την πυρκαγιά στη νεκρή ζώνη
Τετ, 08 Μαϊ. 2013 13:00
Αποφάσεις Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη για την αντιμετώπιση της κατάστασης μετά την πυρκαγιά που προκλήθηκε στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή της Χρυσαλινιώτισσας

Μετά την πρόσφατη πυρκαγιά που προκλήθηκε στην περιοχή της Χρυσαλινιώτισσας, στη νεκρή ζώνη, τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου 2013, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης αφού εξέτασε την κατάσταση με στελέχη της υπηρεσία έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις για την επείγουσα αντιμετώπισή της. Μέλη της υπηρεσίας έχουν εξετάσει όλες τις κατοικίες της περιοχής για την πλήρη αποτύπωση των ζημιών.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης ανάφερε ότι ο Δήμος θα προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:
  •  Λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για θέματα ασφάλειας, καθώς και την τοποθέτηση νάιλον για κάλυψη και προστασία των στεγών των υποστατικών που έχουν επηρεαστεί από τη φωτιά.
  • Συνεργεία του Δήμου θα προχωρήσουν στην επιδιόρθωση των επηρεαζόμενων υποστατικών.
  • Προχωρούμε στον καθαρισμό γενικά της περιοχής εντός της νεκρής ζώνης πίσω από τα υποστατικά που κατοικούνται, σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά και τα Ηνωμένα Έθνη.
  • Δόθηκαν οδηγίες για την ετοιμασία σχεδίου δράσης σε περιπτώσεις πυρκαγιών για τις περιοχές που γειτνιάζουν με την πράσινη γραμμή σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Άμυνας και την Πυροσβεστική.
  • Προχωρούμε στην καταγραφή όλων των παράνομων χρήσεων στην περιοχή και προωθούμε τρόπους αντιμετωπίσεις τους, συμπεριλαμβανομένου και του υποστατικού που έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά από την πυρκαγιά.