Προτεραιότητα στάθμευσης στους κατοίκους της Χρυσαλινιώτισσας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Προτεραιότητα στάθμευσης στους κατοίκους της Χρυσαλινιώτισσας
Δευ, 29 Απρ. 2013 12:00
Παρουσιάστηκε στους κατοίκους της περιοχής Χρυσαλινιώτισσας και Αγίου Κασσιανού πιλοτικό πρόγραμμα στάθμευσης, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, με το οποίο δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στάθμευσης σε αυτούς που κατοικούν στην περιοχή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κυκλοφορικές ρυθμίσεις και κανονισμούς λειτουργίας με στόχο την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων από την αλόγιστη στάθμευση των επισκεπτών στο τμήμα αυτό της πόλης.

Οι κάτοικοι θα προμηθευτούν ειδικές κάρτες που θα τοποθετούν στα οχήματα τους με τις οποίες θα μπορούν τα σταθμεύουν στους δρόμους της περιοχής όλη την ημέρα, ενώ δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση των αυτοκινήτων σε όσους δεν κατέχουν τη σχετική κάρτα, μεταξύ των ωρών από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τις 6:00 το πρωί. Βεβαία στους δρόμους θα επιτρέπεται η διακίνηση οχημάτων.

Συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν:

Την προσωρινή τοποθέτηση πινακίδων για 6 μήνες δοκιμαστικά, που θα επιτρέπουν τη στάθμευση κατά τις ώρες 18:00 μ.μ. – 06:00 π.μ. μόνο σε κατόχους ειδικών καρτών (residence parking) των οδών Αναστασίας Τουφεξή, Πατρόκλου, Αρχιεπισκόπου Φιλοθέου, Δημόνακτος, Ιππόνακτος, Οδυσσέως, Χρυσαλινιώτισσας, Μίνωος, Ερμού (μέρος), Αγίου Κασσιανού και Αξιοθέας.

Τη μονοδρόμηση της οδού Αναστασίας Τουφεξή με κατεύθυνση προς την Λεωφόρο Αθηνάς

Τη μονοδρόμηση της οδού Αρχ. Φιλοθέου  με κατεύθυνση προς την οδό Ιππόνακτος

Τη μονοδρόμηση  τμήματος της οδού Ιππόνακτος (από Αρχ. Φιλοθέου μέχρι Δημόνακτος) με κατεύθυνση προς την οδό Δημόνακτος

Την αντιστροφή τμήματος της μονόδρομης κατεύθυνσης της οδού Δημόνακτος (από Ιππόνακτος μέχρι Αθηνάς)  με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Αθηνάς

Τη μονοδρόμηση τμήματος της οδού Οδυσσέως (από Μίνωος μέχρι Αρχ. Φιλοθέου) με κατεύθυνση προς Αρχιεπισκόπου Φιλοθέου.

Το μέτρο αυτό παρουσιάστηκε στους δημότες μετά από δικό τους αίτημα και έγινε αποδεκτό με θετικά σχόλια. Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο. Όπως έχει λεχθεί το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και θα επανεξεταστεί.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΤΟΧΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

Οι πινακίδες θα τοποθετηθούν στις εισόδους των  οδών που θα ενταχθούν στην ελεγχόμενη περιοχή καθώς επίσης και σε άλλα σημεία των οδών εντός της περιοχής για καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων/επισκεπτών.
Η περιοχή θα αστυνομεύεται μέχρι τις 01:00π.μ. .