Δωρεάν πάρκινγκ τη Μεγάλη Εβδομάδα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Δωρεάν πάρκινγκ τη Μεγάλη Εβδομάδα
Σαβ, 27 Απρ. 2013 10:00
Η Τράπεζα Πειραιώς τονώνει την αγορά σε Λευκωσία και Λεμεσό

Σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην τόνωση της εμπορικής κίνησης στο κέντρο των Δήμων Λευκωσίας και  Λεμεσού, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, αλλά και της δύσκολης συγκυρίας που βιώνει ο τόπος, αποφάσισε να καλύψει το κόστος στάθμευσης σε δημοτικούς χώρους εντός των ορίων των δύο Δήμων κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς παρουσιάστηκε σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη στην παρουσία του Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και του Αντιδημάρχου Λεμεσού κ. Σάββα Στούππα.

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ κ. Γιώργος Άππιος κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας του Πάσχα οι δημότες της Λευκωσίας και της Λεμεσού καθώς και οι επισκέπτες των δύο Δήμων θα μπορούν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους στους χώρους στάθμευσης και στα παρκόμετρα των δύο Δήμων δωρεάν. Με το μήνυμα "Τώρα ΟΛΟΙ θα κατέβουν στο κέντρο!", είπε ο κ. Άππιος, θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες γι΄ αυτή την πρωτοβουλία, έτσι ώστε η προσφορά μας να αξιοποιηθεί από όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο.

Είμαστε πεπεισμένοι, συμπλήρωσε ο κ. Άππιος ότι αυτό θα βοηθήσει την αγορά και θα δώσει μια σημαντική ώθηση στα καταστήματα και στις εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου των δύο πόλεων. Το μήνυμα μας, είπε, είναι απλό:
  • Είμαστε δίπλα σας και σας στηρίζουμε.
Τέλος ο κ. Άππιος τόνισε ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσει και με άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες να στηρίζει την ανάπτυξη και να ενισχύει την οικονομία της Κύπρου.

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, αφού χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς, είπε ότι το μέτρο αυτό αποτελεί την απαρχή μιας συντονισμένης προσπάθειας για επανάκτηση  της κίνησης και ζωής στο κέντρο της πόλης.

Σκοπός του μέτρου αυτού, πρόσθεσε, είναι η στήριξη των καταστημάτων του Κέντρου, η προσέλκυση των πολιτών στο κέντρο της Λευκωσίας για τις δραστηριότητες τους που είναι άμεσα συνυφασμένες με τους εορτασμούς του Πάσχα (ψώνια, θρησκευτικές και οικογενειακές δραστηριότητες, κλπ) καθώς και η τόνωση του Αστικού Εμπορικού Κέντρου της πρωτεύουσας.

Με βάση αυτή την πρωτοβουλία όλα τα παρκόμετρα καθώς και οι πιο κάτω δημοτικοί χώροι στάθμευσης του Δήμου Λευκωσίας θα είναι στη διάθεση του κοινού για δωρεάν χρήση από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα:
  • Νταβίλλα, Τρίπολη, Κωνστάντζα, Φανερωμένης, Σόλωνος, Λήδρας-Αριάδνης, Μυκόνου, Κωστή Παλαμά, Ποδοκάταρο, Γρίβα Διγενή, Αγ. Αντωνίου, Πενταδακτύλου, Δημοτικό Κολυμβητήριο, Σιμωνίδου, Αλάσιας
ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού κ. Σάββας Στούππας χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς και επισήμανε ότι με το μέτρο αυτό θα ενισχυθεί τόσο η αγορά και οι καταστηματάρχες όσο και το αγοραστικό κοινό.
Οι δημοτικοί χώροι της Λεμεσού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν από τους πολίτες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας είναι οι εξής:

  • 4 χώροι στάθμευσης στην παραλιακή λεωφόρο
  • 1 χώρο στάθμευσης στην οδό Ανδρέα Θεμιστοκλέους
  • 1 χώρο στάθμευσης στη γωνία των οδών Ηπείρου & Κυριάκου Οικονόμου
Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας τις επόμενες μέρες τα παρκόμετρα θα είναι σκεπασμένα με καλύμματα και ειδικές ετικέτες με τη σήμανση "Δωρεάν Χώρος Στάθμευσης από την Τράπεζα Πειραιώς". Το ίδιο θα γίνει και στα μηχανήματα, όπου εκδίδονται πληρωμένα εισιτήρια σε μεγάλους χώρους στάθμευσης.

Γραφείο Τύπου,
Τράπεζας Πειραιώς