Αποκαλυπτήρια προτομής του κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Αποκαλυπτήρια προτομής του κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν
Πεμ, 18 Απρ. 2013 07:00
Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η τοποθέτηση της προτομής του Γιούρι Γκαγκάριν γίνεται μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης ενίσχυσης των σχέσεων του Δήμου Λευκωσίας με το Δήμο Μόσχας και της φιλίας των λαών των δύο χωρών Κύπρου και Ρωσίας. Η Λευκωσία και η Μόσχα είναι διδυμοποιημένες πόλεις από το 1997 και έχουν πραγματοποιήσει διάφορες εκδηλώσεις τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Μόσχα.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vyacheslav Shumskiy, ο Πρόεδρος του Ρωσοκυπριακού Συνδέσμου Φιλίας Georgi Muratov, ο Πρόεδρος του Κυπρορωσικού Συνδέσμου Φιλίας Χάρης Θράσου, ο Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ρώσων Επιχειρηματιών Alexander Burmistrov, ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Επιχειρηματικού Συμβουλίου για τη συνεργασία με την Κύπρο και εκπρόσωπος του Προέδρου της Τράπεζας της Μόσχας Alexander Yοuhno, βουλευτές, διπλωμάτες, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο γλύπτης Vladimir Usov που φιλοτέχνησε την προτομή.