Εκστρατεία καθαριότητας οικοπέδων και ακατοίκητων υποστατικών στο Δήμο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Εκστρατεία καθαριότητας οικοπέδων και ακατοίκητων υποστατικών στο Δήμο Λευκωσίας
Παρ, 05 Απρ. 2013 06:30
Ο Δήμος Λευκωσίας στα πλαίσια των δράσεων συμβολής για την προστασία του περιβάλλοντος και διατήρησης της καθαριότητας της πόλης μας, καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων ιδιωτικών χώρων αλλά και τους ιδιοκτήτες ακατοίκητων υποστατικών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, όπως προβούν έγκαιρα στις προβλεπόμενες ενέργειες για καθαρισμό τους, συμπεριλαμβανομένης της απαλλαγής αυτών από άγρια βλάστηση, άχρηστα αντικείμενα και σκύβαλα.

Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή οι ιδιοκτήτες δεν μεριμνήσουν έγκαιρα, πριν από τις 8 Μαΐου 2013, για καθαρισμό των οικοπέδων ή/και ακατοίκητων υποστατικών τους, τότε ο Δήμος Λευκωσίας δύναται να προχωρήσει στον καθαρισμό τους με ανάλογη επιβάρυνση. Για κάθε κανονικό οικόπεδο η φετινή χρέωση θα αντιστοιχεί στο ποσό των €75.00 ενώ το κόστος καθαρισμού για κάθε ακατοίκητο θα καθοριστεί από τον όγκο εργασίας της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά.

Τονίζεται ότι σε περίπτωση που ο καθαρισμός πραγματοποιηθεί από μέρους των ιδιοκτητών, όλα τα άχρηστα που θα προκύψουν θα πρέπει να μεταφερθούν σε κατάλληλο χώρο απόρριψης / τελικής διάθεσης. Η τοποθέτησή τους σε παρακείμενο τεμάχιο ή οποιοδήποτε δημόσιο χώρο αποτελεί παράβαση.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινήσεις όπως επικοινωνήσετε με το Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη στο τηλέφωνο 22797007 ή με την Υγειονομική Υπηρεσία στα τηλέφωνα 22797312/314.

Η πιο πάνω συντονισμένη προσπάθεια αποδεικνύει έμπρακτα το έντονο ενδιαφέρον όλων μας για διατήρηση και αναβάθμιση της εικόνα της πόλης μας αλλά ταυτόχρονα συνεισφέρει στην προστασία του φυσικού μας πλούτου. Η συμβολή στην προσπάθειά για μια καθαρή πόλη είναι ευθύνη όλων μας.