Ο Δήμος Λευκωσίας εκπαιδεύει παιδιά γυμνασίων για την ισότητα των φύλων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Ο Δήμος Λευκωσίας εκπαιδεύει παιδιά γυμνασίων για την ισότητα των φύλων
Πεμ, 14 Μαρ. 2013 07:00
Ο Δήμος Λευκωσίας, στην προσπάθεια του για την προώθηση της ισότητας των φύλων και στην καταπολέμηση κάθε διάκρισης εφαρμόζει από το 2010 συγκεκριμένο «Πρόγραμμα Δράσης για την Ισότητα των Φύλων» το οποίο ετοιμάστηκε μετά την υπογραφή του «Ευρωπαϊκού Χάρτη για την Ισότητα των Φύλων στην Τοπική Κοινωνία» που καταρτίστηκε από το Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο Δήμος Λευκωσίας αναγνωρίζοντας ότι η εμπέδωση των αξιών αρχίζει από την παιδική ηλικία, διοργάνωσε στις 12 Μαρτίου 2013, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας μια δράση για μαθητές και μαθήτριες των γυμνασίων.

Η δράση περιλάμβανε τη διεξαγωγή βιωματικού εργαστηρίου σε μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων Παλουριώτισσας, Φανερωμένης και Ακροπόλεως με συντονισμό από τις εκπαιδεύτριες Ξένια Νικολάου, Training and Development Expert και Άντρη Ανδρονίκου, Υπ. Διδάκτωρ Κοινωνική Λειτουργός, Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Frederick. Το εργαστήρι, το οποίο παρακολούθησαν με ενθουσιασμό 30 μαθητές και μαθήτριες, επικεντρώθηκε στην ισότητα των φύλων σε σχέση με την οικογένεια, την επαγγελματική κατεύθυνση και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Στο καλωσόρισμά της η κα. Ελένη Λουκαΐδου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Δήμου Λευκωσίας υπογράμμισε ότι, «ενώ ο αγώνας των γυναικών για ισότητα έχει καταφέρει πολλά κυρίως στις ανεπτυγμένες χώρες, η γυναίκα βρίσκεται ακόμη σε μειονεκτική θέση τόσο στην οικογένεια όσο και στον εργασιακό χώρο αλλά και όσον αφορά τη συμμετοχή της στην πολιτική ζωή». Επίσης, αναφέρθηκε στην επιθυμία του Δήμου Λευκωσίας για επαφή με τα παιδιά και τους νέους της πόλης και τόνισε την ανάγκη για την καλλιέργεια δημοκρατικών και δίκαιων νοοτροπιών στα παιδιά μακριά από στερεότυπα περασμένων εποχών.