Ανάπλαση περιοχής δυτικά της οδού Λήδρας και αποκατάσταση της Πύλης Πάφου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Ανάπλαση περιοχής δυτικά της οδού Λήδρας και αποκατάσταση της Πύλης Πάφου
Παρ, 22 Φεβ. 2013 07:00
Ο Δήμος Λευκωσίας στο πλαίσιο των προσπαθειών για αναζωογόνηση της παλιάς πόλης, προχωρεί σε νέα βελτιωτικά έργα στο δυτικό τμήμα της παλιάς Λευκωσίας, που περιλαμβάνουν τις ακόλουθες εργασίες:
  • Αποκατάσταση των προσόψεων και των περιτοιχισμάτων των οικοδομών
  • Κατασκευή νέου οδοστρώματος και πεζοδρομίων
  • Εγκατάσταση νέου οδικού φωτισμού
  • Υπογειοποίηση δικτύων κοινής ωφελείας (ΑΗΚ, Τηλεπικοινωνίες)
Πρόκειται για τη Β’ Φάση του έργου και θα ξεκινήσει στις 25 Φεβρουαρίου 2013. Θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή μεταξύ της οδού Λήδρας και της Πύλης Πάφου και θα περιλαμβάνει τις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αλεξίου Κομνηνού, Γρανικού και Αγίου Μάρωνα. Σύντομα ολοκληρώνεται η Α’ Φάση του έργου στις οδούς Περικλέους, Γερμανού Πατρών, Βασιλείου Βουλγαροκτόνου, Αρτέμιδος και Πυγμαλίωνος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.800,000 ευρώ και χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λευκωσίας, αφού εντάσσεται στο Σχέδιο Αναζωογόνησης των Περιοχών Πράσινης Γραμμής.

Οι εργασίες της Β’ Φάσης θα διαρκέσουν 12 μήνες.

Παράλληλα μια τρίτη φάση που αφορά το έργο της περιοχής της Πύλης Πάφου αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2013 και θα διαρκέσει 10 μήνες περιλαμβάνοντας τις ακόλουθες εργασίες:
  • Το μνημείο της Πύλης θα συντηρηθεί και θα φωταγωγηθεί
  • Θα αποκατασταθούν οι προσόψεις των οικοδομών γύρω από την πλατεία Κύπρου Χρυσάνθη.
  • Θα γίνει ανάπλαση της πλατείας Κύπρου Χρυσάνθη με πλακόστρωτα και εγκατάσταση νέου οδικού φωτισμού.
  • Θα φωταγωγηθούν επίσης μνημεία όπως η αίθουσα Καστελλιώτισσας
Ο προϋπολογισμός του έργου αποκατάστασης της Πύλης Πάφου και της ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου ανέρχεται στα 690,000 ευρώ και εντάσσεται και πάλι στο Σχέδιο Αναζωογόνησης των Περιοχών Πράσινης Γραμμής.

Η παρουσίαση για τα έργα ανάπλασης έγινε στις 21 Φεβρουαρίου στο χώρο υποδοχής της εφημερίδας «Πολίτης», ο οποίος βρίσκεται στον πυρήνα της παλιάς πόλης. Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν δημότες που διαμένουν στην περιοχή αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι.