Εκδήλωση προς τιμήν της τέως Δημάρχου Λευκωσίας Ελένης Μαύρου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Εκδήλωση προς τιμήν της τέως Δημάρχου Λευκωσίας Ελένης Μαύρου
Παρ, 01 Φεβ. 2013 06:00
O Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013, επέδωσε το Τιμητικό Μετάλλιο της Λευκωσίας και Τιμητικό Δίπλωμα στην τέως Δήμαρχο Ελένη Μαύρου σε ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης για την προσφορά της στη Λευκωσία κατά τη θητεία της ως Δήμαρχος της πόλης, 2007 - 2011.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι κομμάτων, ο Αντιδήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι Λευκωσίας, πρώην Δήμαρχοι Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, άλλοι Δήμαρχοι της μείζονος Λευκωσίας, ο Έπαρχος Λευκωσίας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας και άλλοι επίσημοι.

Πιο κάτω παρατίθεται ο χαιρετισμός του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη

Αγαπητή κυρία Μαύρου

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω στο Δημαρχείο της Πρωτεύουσας για μια ξεχωριστή εκδήλωση. Για να τιμήσουμε την Ελένη Μαύρου, τέως Δήμαρχο της πόλης από το Γενάρη του 2007 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011.

Οι εκδηλώσεις τιμής στους ανθρώπους που εργάστηκαν στο Δήμο της Λευκωσίας είναι υποχρέωση μας. Η προσφορά τιμής σε αυτούς είναι χρέος κάθε Δημοτικού Συμβουλίου. Η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης αλλά πολύ περισσότερο η ικανότητα να σέβεσαι τη διαφορετική σκέψη και άποψη είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

Ακριβώς γι΄ αυτό επέλεξα σήμερα να μην αναφερθώ στο πρόσωπο της κυρίας Μαύρου με τα τυπικά και συχνά απρόσωπα λόγια που κάποιες φορές ακούγονται σε ανάλογες περιπτώσεις. Θα μιλήσω ειλικρινά, όπως πραγματικά αισθάνομαι.

Οι πόλεις, το γνωρίζουμε όλοι καλά, αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, δεν είναι μόνο οικιστικά σύνολα, παραγωγική δραστηριότητα, κοινωνική δράση και προσφορά. Οι πόλεις είναι, παράλληλα, ιστορία, συλλογική μνήμη, αλλά και δράση ατομική.

Πάνω απ’ όλα, οι πόλεις είναι οι άνθρωποι τους. Κάθε μία και κάθε ένας που ζει σ’ αυτές και τους δίνει ζωή. Και πολύ περισσότερο, κάθε μία και κάθε ένας που έχει τη διάθεση να αφιερωθεί σ’ αυτές και να προσπαθήσει να τις κάνει καλύτερες.

Η Ελένη Μαύρου, ανήκει στους ανθρώπους αυτούς.
Που ζει στην πόλη και της δίνει ζωή.
Που προσπάθησε να την κάνει καλύτερη.

Γνωρίζετε καλά, ότι με την κυρία Μαύρου διαφωνούμε σε πολλά.
Δεν το κρύψαμε ποτέ, αντίθετα μάλιστα οι διαφορετικές αντιλήψεις μας, τόσο γενικότερα, όσο και σε σχέση με τη Λευκωσία, σας είναι γνωστές.

Υπάρχει όμως κάτι σημαντικό που μας ενώνει.
Η αγάπη μας για τη Λευκωσία.

Αναγνωρίζω και τιμώ την αγάπη αυτή.
Αναγνωρίζω και τιμώ την προσπάθεια που κατέβαλε η κυρία Μαύρου για την πόλη μας.
Αναγνωρίζω και τιμώ την αξιοπρεπή στάση, το ήθος, την ευγένειά της.

Η Ελένη Μαύρου ήταν, είναι και θα είναι μια δημότης που γνωρίζει όσο ελάχιστοι την πόλη μας. Μια σε βάθος γνώστης των αναγκών της. Ένας - ελπίζω – διαχρονικός και πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθεια να γίνει η Λευκωσία η πόλη που θέλουμε και ονειρευόμαστε. Μια πόλη που θα υπηρετεί σωστά τις ανάγκες μας. Που θα μας αντιπροσωπεύει και θα μας ενθουσιάζει.

Μπορεί ο δρόμος που ακολουθούμε για να φτάσουμε εκεί να είναι διαφορετικός, ο στόχος όμως είναι κοινός. Και πιστεύω ότι η κυρία Μαύρου, όπως κάθε δημότης αλλά και κάθε φίλος της Λευκωσίας, επιθυμεί πραγματικά να τον πετύχουμε.

Αγαπητή κυρία Μαύρου,

Το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση του σας απονέμει το Τιμητικό Μετάλλιο της Λευκωσίας και το Τιμητικό Δίπλωμα σε ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης για την προσφορά σας στη Λευκωσία.