Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Χρυσαλινιώτισσας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Χρυσαλινιώτισσας
Τρι, 21 Μαϊ. 2013 14:00
Εφαρμόζεται πιλοτικό πρόγραμμα για έξι μήνες
To Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην εφαρμογή προγράμματος με νέες ειδικές κυκλοφοριακές διευθετήσεις στην περιοχή της Χρυσαλινιώτισσας που στόχο έχουν την καλή λειτουργία της περιοχής, την εξυπηρέτηση των κατοίκων και την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης.

Το πρόγραμμα προνοεί την παραχώρηση ειδικών καρτών στους κάτοικους της περιοχής ώστε να επιτρέπεται η στάθμευση οχημάτων από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τις 6.00 το πρωί μόνο στους κατόχους ειδικών καρτών (residence parking). Για ενημέρωση όλων των πολιτών θα τοποθετηθούν ειδικές πινακίδες ενώ το μέτρο θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά για περίοδο έξι μήνες. Συγκεκριμένα στο σχέδιο περιλαμβάνονται οι δρόμοι, Αναστασίας Τουφεξή, Πατρόκλου, Αρχιεπισκόπου Φιλοθέου, Δημόνακτος, Ιππόνακτος, Οδυσσέως, Χρυσαλινιώτισσας, Μίνωος, Ερμού (μέρος), Χαλκάνωρος και Αξιοθέας. 

Οι διευθετήσεις και το πρόγραμμα αναμένεται να εφαρμοστεί από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.

Αποφασίστηκε επίσης η μονοδρόμηση:
1. της οδού Αναστασίας Τουφεξή με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Αθηνάς,
2. της οδού Αρχ. Φιλοθέου με κατεύθυνση προς την οδό Ιππόνακτος,
3. τμήματος της οδού Ιππόνακτος, από Αρχ. Φιλοθέου μέχρι Δημόνακτος με κατεύθυνση προς την οδό Δημόνακτος και
4. τμήματος της οδού Οδυσσέως, από Μίνωος μέχρι Αρχ. Φιλοθέου με κατεύθυνση προς Αρχιεπισκόπου Φιλοθέου.

Επίσης αποφασίστηκε η αντιστροφή τμήματος της μονόδρομης κατεύθυνσης της οδού Δημόνακτος, από Ιππόνακτος μέχρι Αθηνάς, με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Αθηνάς.

Επιπρόσθετα με την πιο πάνω απόφαση αναφέρεται ότι σύντομα προωθείται η εφαρμογή ελεγχόμενης εισόδου στα σημεία συμβολής των οδών Χρυσαλινιώτισσας με την οδό Πατρόκλου και Μίνωος με την οδό Ερμού για σκοπούς καλύτερης αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα κλπ).

Για την απόκτηση της ειδικής κάρτας έχουν σταλεί σε όλους τους κάτοικους της περιοχής ενημερωτικές επιστολές μαζί με όλες τις σχετικές πληροφορίες ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στην κυρία Γιάννα Κωνσταντίνου, τηλ. 22797480, Τεχνική Υπηρεσία, Λεωφόρος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 23.

Οι πινακίδες θα τοποθετηθούν στις εισόδους των οδών που θα ενταχθούν στην ελεγχόμενη περιοχή καθώς επίσης και σε άλλα σημεία των οδών εντός της περιοχής για καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων/επισκεπτών. Η περιοχή θα αστυνομεύεται μέχρι τη 01:00π.μ.

Περιοχή Εφαρμογής του Σχεδίου
 
  1. οδός Αναστασίας Τουφεξή
  2. οδός Πατρόκλου
  3. οδός Αρχ. Φιλοθέου
  4. οδός Δημόνακτος
  5. οδός Ιππόνακτος
  6. οδός Οδυσσέως
  7. οδός Χρυσαλινιώτισσας
  8. οδός Αξιοθέας
  9. οδός Μίνωος
10. οδός Ερμού (μέρος)
11. οδός Χαλκάνωρος