Θεατρική παράσταση του ΘΟΚ στους τελειόφοιτους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Θεατρική παράσταση του ΘΟΚ στους τελειόφοιτους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Λευκωσίας
Τρι, 04 Ιουν. 2013 12:45
Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Λευκωσίας και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου διοργάνωσαν για τους τελειόφοιτους μαθητές των δημοτικών σχολείων που βρίσκονται στα δημοτικά όρια του Δήμου τη θεατρική παράσταση «Τρελαντώνης» της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της προσπάθειας καλλιέργειας της έννοιας του ενεργού πολίτη και εντάσσεται στις εκδηλώσεις προσφοράς του Δήμου  για τα παιδιά.  

Η παράσταση πραγματεύεται την ιστορία του Αντώνη και των αδελφιών του, οι οποίοι κάνουν διακοπές στην θεία τους στον Πειραιά. Ο Αντώνης σκαρφίζεται του κόσμου τις σκανδαλιές παρασύροντας και τα αδέλφια του με αποτέλεσμα να τον τιμωρήσει η αυστηρή θεία του. Αυτό όμως που κερδίζει το θαυμασμό όλων είναι η ακεραιότητα του χαρακτήρα του όταν για χάρη της αλήθειας παραδέχεται κάθε του αταξία.    

Ο «Τρελαντώνης» είναι το σύμβολο της αθωότητας και της ανυπότακτης παιδικής φαντασίας η οποία είναι η κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία και την παραγωγικότητα ειδικότερα στα παιδιά μας.