«Ο Κόσμος της Κύπρου» πίσω στη γενέτειρά του

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / «Ο Κόσμος της Κύπρου» πίσω στη γενέτειρά του
Τρι, 04 Ιουν. 2013 14:00
Η «Πρωτεύουσα» στηρίζει πράξεις αλληλεγγύης προς ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

Η επιστροφή του μνημειακού έργου του σπουδαίου Κύπριου ζωγράφου Αδαμάντιου Διαμαντή «Ο Κόσμος της Κύπρου» στον τόπο όπου γεννήθηκε, αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός που φιλοξενεί στις σελίδες του το νέο τεύχος του περιοδικού «Πρωτεύουσα». Η μεγαλόπνοη ζωγραφική σύνθεση εκτίθεται στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί μόνιμα στην Πινακοθήκη Λεβέντη.

Η «Π» και σε αυτό το τεύχος στηρίζει και προβάλλει δράσεις αλληλεγγύης που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Οργανωμένα σύνολα και εκατοντάδες απλοί συμπολίτες μας εργάζονται μεθοδικά και σιωπηλά προσπαθώντας ν’ ανακουφίσουν, κατά το μέτρο του δυνατού, τις ευπαθέστερες κοινωνικά ομάδες. Στήριγμα στους δυσπραγούντες συνανθρώπους μας προσφέρουν, τις δύσκολες αυτές στιγμές, το κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης και το Ιατρείο των Εθελοντών Γιατρών Κύπρου.

Μία ακόμη πρωτοβουλία από νέους ανθρώπους η οποία δίνει διέξοδο στην αβεβαιότητα που ταλανίζει την κοινωνία μας, παρουσιάζει το περιοδικό του δήμου Λευκωσίας. Με σεβασμό στο περιβάλλον και στις ανθρώπινες αξίες η Ουτοπία Κολεκτίβα προτρέπει τον καθένα μας να υιοθετήσει ως εναλλακτική επιλογή στην κρίση, έναν υγιή, συλλογικό και αειφόρο τρόπο ζωής. Η ανάπτυξη της σχέσης τού ανθρώπου με τη φύση και την κοινότητα μπορεί να φέρει τη θετική αλλαγή!

Στην πλούσια θεματολογία του περιοδικού περιλαμβάνονται επίσης η πολιτιστική ατζέντα του μήνα, μόνιμες στήλες με φωτογραφίες της Λευκωσίας και την ιστορία των οδών, ενώ επώνυμα πρόσωπα μας συστήνουν τα αγαπημένα τους μέρη. Την «Π» εκδίδει για λογαριασμό του δήμου Λευκωσίας η Γνώρα Σύμβουλοι Επικοινωνίας. Το περιοδικό κυκλοφορεί σε 30.000 αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν στους δημότες Λευκωσίας (door-to-door), σε καταστήματα και επιχειρήσεις.