Δήμος Λευκωσίας - Ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο προσέφερε εθελοντική εργασία στο «Αγκαλιάζω»

Ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο προσέφερε εθελοντική εργασία στο «Αγκαλιάζω»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2013) / Ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο προσέφερε εθελοντική εργασία στο «Αγκαλιάζω»
Πεμ, 20 Ιουν. 2013 12:30
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης υποδέχθηκε τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας στην Κύπρο Μάθιου Κιντ την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 στην Παλιά Δημοτική Αγορά όπου στεγάζεται το κοινοτικό παντοπωλείο «Αγκαλιάζω».

Το πρωί, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Μάθιου Κιντ και το προσωπικό της αποστολής πρόσφεραν εθελοντική εργασία, τρόφιμα και  το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ στην φιλανθρωπική οργάνωση «Αγκαλιάζω».  Παρέδωσε επίσης τρόφιμα που του έφεραν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Ανδρέα για το «Αγκαλιάζω». Η επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή στο «Αγκαλιάζω» εντάσσεται στις εκδηλώσεις εθελοντισμού που γιορτάζει φέτος η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία στη Λευκωσία με την ευκαιρία των εορτασμών της εθνική εορτής του Ηνωμένου Βασιλείου, ημέρα των επίσημων γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Σε δήλωση του στον χώρο της παλιάς δημοτικής αγοράς, όπου στεγάζεται το «Αγκαλιάζω», ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής εξήγησε πως στόχος φέτος ήταν όπως το θέμα της εκδήλωσης αντανακλά τις αλλαγές αλλά και τη δύσκολη περίοδο που διανύει η Κύπρος.

«Πρόκειται για ένα μικρό δείγμα στο πνεύμα του ‘αλληλεγγύη εν δράσει’. Θέλαμε απλά να εκφράσουμε το σεβασμό μας προς τους εθελοντές για την ανιδιοτελή προσφορά στους συμπατριώτες τους, η οποία αποτελεί στήριγμα στις προσπάθειες της Κύπρου για αντιμετώπιση των σημερινών δυσκολιών. Η μικρή βοήθεια που παρέχουμε σήμερα στο ‘Αγκαλιάζω’ είναι καθημερινή υπόθεση για τους εθελοντές,» δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας.

Ο Δήμαρχος κύριος Γιωρκάτζης ευχαριστώντας τον Ύπατο Αρμοστή και τη συνοδεία του αναφέρθηκε ότι τέτοιες προσπάθειες είναι καλοδεχούμενες γιατί για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που περνά ο τόπος με την οικονομική κρίση και ιδιαίτερα οι δυσχέρειες που περνά ο μεγάλος αριθμός συνδημοτών μας χρειάζονται τη στήριξη μας, τη στήριξη όλων μας. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός για όλους μας.