Δήμος Λευκωσίας - Άνοιξε η πεζογέφυρα που ενώνει τη Λεωφόρο Στασίνου με την παλιά Λευκωσία

Άνοιξε η πεζογέφυρα που ενώνει τη Λεωφόρο Στασίνου με την παλιά Λευκωσία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2013) / Άνοιξε η πεζογέφυρα που ενώνει τη Λεωφόρο Στασίνου με την παλιά Λευκωσία
Τετ, 24 Ιουλ. 2013 11:00
Παραδόθηκε την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 στο κοινό η προσωρινή πεζογέφυρα που ενώνει  το αστικό εμπορικό κέντρο της πόλης με την παλιά Λευκωσία. Η πεζογέφυρα βρίσκεται στην αρχή της Λεωφόρου Στασίνου, κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας και φθάνει στον προμαχώνα Νταβίλλα που βρίσκεται το Δημαρχείο Λευκωσίας. Από εκεί το κοινό διαμέσου του προμαχώνα του Δημαρχείου θα κατευθύνεται στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και αντίστροφα από την παλιά πόλη στο αστικό εμπορικό κέντρο, στην περιοχή της Λεωφόρου Μακαρίου.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης κατά το άνοιγμα της πεζογέφυρας είπε ότι «κρίθηκε αναγκαία η κατασκευή της για να συνδέσει την πόλη στο σημείο που γίνονται τα έργα Ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας και του Περιβάλλοντα Χώρου και να εξυπηρετήσει τους δημότες που διακινούνται στην πόλη με μεγαλύτερη ευκολία μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της πλατείας».

Η πεζογέφυρα είναι μήκους 40 και πλάτους 2 μέτρων. Έχει τοποθετηθεί στο στενότερο τμήματα της τάφρου, σε σημείο που δεν ενοχλεί την πρόοδο των εργασιών του έργου της Πλατείας Ελευθερίας. Τοποθετήθηκαν στηθαία ύψους 1.80μ. Τα στηθαία παρέχουν ασφάλεια στους πεζούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και νύχτας. Τα μικρά ανοίγματα του στηθαίου επιτρέπουν στον πεζό να βλέπει τις εργασίες που εκτελούνται στο εργοτάξιο και την εξέλιξη του έργου. Ο φωτισμός της θα ανάβει στις 20:00 μέχρι το πρωί.

Σε όλη την περιοχή έχουν τοποθετηθεί κατευθυντήριες πινακίδες που βοηθούν το κοινό στην εύκολη πρόσβαση του στον προμαχώνα που βρίσκεται Δημαρχείο Λευκωσίας και έχουν τοποθετηθεί όλες οι απαραίτητες κυκλοφοριακές σημάνσεις σε μεγάλη έκταση.

Με στόχο την εύκολη πρόσβαση του κοινού έχει κατασκευαστεί νέα προσωρινή φωτοελεγχόμενη διάβαση πεζών στη Λεωφόρο Στασίνου για να διασχίζουν με ασφάλεια τη λεωφόρο οι πεζοί. Η κατασκευή και η χρήση της πεζογέφυρας είναι προσωρινή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών της μόνιμης γέφυρας του έργου της Πλατείας Ελευθερίας.
Καλούμε το κοινό να διασταυρώνει την Λεωφόρο Στασίνου από τη συγκεκριμένη φωτοελεγχόμενη διάβαση και τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τα σήματα τη τροχαίας.