Τελετή Λήξης Καλοκαιρινού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης & Φροντίδας Παιδιών στο Δημ. Αγίου Αντρέα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Τελετή Λήξης Καλοκαιρινού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης & Φροντίδας Παιδιών στο Δημ. Αγίου Αντρέα
Παρ, 02 Αυγ. 2013 11:00
Τελετή Λήξης Καλοκαιρινού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και Φροντίδας Παιδιών στο Δημοτικό Αγίου Αντρέα από το Πολυδύναμο του Δήμου Λευκωσίας

Ολοκληρώθηκε η λειτουργία του Καλοκαιρινού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και Φροντίδας Παιδιών, που υλοποιήθηκε για πρώτη χρονιά στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αντρέα, από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, με την πολύτιμη στήριξη και συνεργασία του Συνδέσμου Γονέων, της Σχολικής Εφορίας Λευκωσίας και των Διευθύνσεων του Δημοτικού σχολείου Αγίου Αντρέα κύκλος Α΄ και κύκλος  Β΄.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,  η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Μαρία Θρασυβούλου, οι Λειτουργοί του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, η Σχολική Έφορος, η Διευθύντρια του Σχολείου, οι γονείς και τα παιδιά  παραβρέθηκαν στην τελετή λήξης του προγράμματος και δήλωσαν όλοι απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της συνεργασίας, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία της συνέχισης του και την επόμενη χρονιά.

Το πρόγραμμα διήρκησε 5 εβδομάδες από την 1η Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου 2013, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 7:00 – 16:00 και ανάμεσα σε άλλα οι συμμετέχοντες έιχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις εξής δραστηριότητες:
  • Κολύμπι με έμπειρη εκπαιδεύτρια κολύμβησης - δύο φορές την εβδομάδα (Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας)
  • Τροχοπεδιλισμό - δύο ώρες την εβδομάδα (σε συνεργασία με το Κυπριακό Αθλητικό Σωματείο Παγοδρομιών και Τροχοπεδιλισμού)
  • Μουσική - δύο ώρες την εβδομάδα
  • Ζούμπα για παιδιά – μία ώρα την εβδομάδα
  • Αθλοπαιδιές
  • Μαγειρική/ Ζαχαροπλαστική
  • Tέχνη
Ανά εβδομάδα πραγματοποιούνταν εκδρομές και επισκέψεις τόσο ψυχαγωγικού, όσο και εκπαιδευτικού χαρακτήρα όπως:
  • Εκδρομή και πεζοπορία στους Καταρράκτες των Καληδονιών
  • Επίσκεψη στο Δασοβοτανικό Κήπο Αθαλάσσας και πικνίκ στο Πάρκο Αθαλάσσας
  • Επίσκεψη στο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Earth Balloon»
  • Θεατρική Παράσταση «Η Βασίλισσα της Νύχτας»
  • Επίσκεψη στο Πλανητάριο Λευκωσίας
Ο Δήμαρχος μοίρασε στα παιδιά πιστοποιητικά παρακολούθησης και διαπίστωσε την ικανοποίηση τους από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Η πρόεδρος του Συνδέσμου γονέων κυρία Μαρία Θρασυβούλου σε ομιλία της ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο και όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχημένη προσπάθεια.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι η προώθηση των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας αποτελούν προτεραιότητα του Δήμου Λευκωσίας, διότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε, η ανάγκη για ποιοτική απασχόληση παιδιών καθώς και για κοινωνικές παροχές, κρίνεται ακόμη πιο επιτακτική.

Θερμές ευχαριστίες στους καλλιτέχνες Νικόλα Πισσιά στο τραγούδι και Ευθύβολο Θεοχάρους στο πιάνο, που διάνθησαν την τελετή λήξης  με τη μουσική τους.

Από το ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ