Δήμος Λευκωσίας - Ομάδα Αυτοβοήθειας από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας-Συμβουλευτικό Κέντρο

Ομάδα Αυτοβοήθειας από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας-Συμβουλευτικό Κέντρο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2013) / Ομάδα Αυτοβοήθειας από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας-Συμβουλευτικό Κέντρο
Παρ, 06 Σεπ. 2013 13:00
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στο πλαίσιο του «Συμβουλευτικού Κέντρου» και σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Στήριξης Ατόμων με Κατάθλιψη  ανακοινώνουν την λειτουργία ομάδας αυτοβοήθεια:

«Ομάδα Αυτοβοήθειας και Αλληλεγγύης για άτομα με σοβαρό πρόβλημα με τη ψυχική τους διάθεση»

Οι συναντήσεις της ομάδας αυτοβοήθειας ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο 2012 και συνεχίζουν  να πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τρίτη, 18:00-20:00, στη Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας, Αγίου Ανδρέα 7, 1040, Λευκωσία, όπου στεγάζεται το Συμβουλευτικό Κέντρο (Συ.Κε).

Η ομάδα μετά από απόφαση των μελών της, είναι έτοιμη να δεχτεί και να αγκαλιάσει νέα άτομα με προβλήματα στη ψυχική τους διάθεση. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στις συναντήσεις της ομάδας, τα μέλη μοιράζονται τις εμπειρίες τους, τα προσωπικά τους συναισθήματα και τις στρατηγικές που έχουν αναπτύξει προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις διαταραχές ψυχικής διάθεσης. Πρόκειται δηλαδή για αλληλοϋποστήριξη μέσω της ανταλλαγής προσωπικών εμπειριών, γνώσης, προβληματισμών, ανησυχιών και στρατηγικών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν σε σύντομη προσωπική συνάντηση (με τους ψυχολόγους και με  μέλος της ομάδας αυτοβοήθειας) και θα συμπληρώσουν σύντομο σχετικό ερωτηματολόγιο για την επιτυχία της καλύτερης δυνατής ομοιογένειας της ομάδας. 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη ομάδα αυτοβοήθειας μπορούν να επικοινωνήσουν με τον λειτουργό του Συ.Κε. στο 22797870 ή polidinamo2@nicosiamunicipality.org.cy.