Η πεζογέφυρα εξυπηρετεί το κοινό της Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Η πεζογέφυρα εξυπηρετεί το κοινό της Λευκωσίας
Δευ, 09 Σεπ. 2013 16:30
Από τις 24 Ιουλίου 2013 που δόθηκε στην κυκλοφορία η πεζογέφυρα ενώνοντας την περιοχή της Μακαρίου στο Αστικό Εμπορικό Κέντρο, στην οδό Στασίνου μέχρι την παλιά πόλη έχουν διακινηθεί πέραν των 45 χιλιάδων ατόμων.

Ενώ την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της γέφυρας έχουν διακινηθεί κατά μέσο όρο 798 άτομα την ημέρα, την εβδομάδα 2 με 5 Σεπτεμβρίου 2013 ο αριθμός έχει ξεπεράσει τους 1298 την ημέρα κατά μέσο όρο. Οι αριθμοί δείχνουν μια σημαντική αύξηση της διακίνησης των ατόμων που διακινούνται διαμέσου της πεζογέφυρας, πράγμα που φανερώνει ότι το κοινό εξυπηρετείται από την τοποθέτηση της προσωρινής αυτής γέφυρας.

Επειδή παρατηρείται μεγάλη κίνηση στην εντός των τειχών περιοχή προτρέπεται το κοινό όπως χρησιμοποιεί τους χώρους στάθμευσης που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή της Λεωφόρου Μακαρίου για να επισκεφτεί το ιστορικό κέντρο. Χρησιμοποιώντας την πεζογέφυρα το κοινό έχει τη δυνατότητα να φθάνει στην παλιά Λευκωσία ή/ και από την παλιά Λευκωσία στο κέντρο της πόλης σε λιγότερο από επτά λεπτά.