Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας: «Πάω στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο» στη Λεωφόρο Μακαρίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας: «Πάω στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο» στη Λεωφόρο Μακαρίου
Πεμ, 19 Σεπ. 2013 12:00
O Δήμος Λευκωσίας, σε συνεργασία με Δήμους της μείζονος Λευκωσίας, διοργανώνει την εκδήλωση «Πάω στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο» το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Οι εκδήλωση θα ξεκινήσει η ώρα 10 π.μ. από τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’, τμήμα της οποίας θα είναι προσβάσιμο μόνο από πεζούς και ποδηλάτες και  θα περιλαμβάνει περίπτερα,  όπου θα διατίθενται δώρα και ενημερωτικό υλικό και θα γίνεται δωρεάν τεχνικός έλεγχος ποδηλάτων. Θα υπάρχουν επίσης ραδιοφωνικό live link, πολλές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες και διαγωνισμός με δώρο δύο ποδήλατα. Παράλληλα, θα ξεκινήσει η καθιερωμένη ποδηλατοδρομία και θα περάσει από όλους τους δήμους της μείζονος Λευκωσίας. 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  (16 - 22 Σεπτεμβρίου 2013),  είναι μια ετήσια εκστρατεία για την προώθηση της βιώσιμης αστικής μετακίνησης. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες, όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες. Το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2013 είναι η καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και σύνθημα των δράσεων είναι «Καθαρός αέρας – είναι η δική σου κίνηση».

Πάνω από 2.000 ευρωπαϊκές πόλεις αναμένεται να συμμετάσχουν φέτος στη 12η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες κάντε κλικ εδώ