Ανάπλαση τμήματος περιοχής Ταχτ – Ελ – Καλέ και Παλιού Δημαρχείου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Ανάπλαση τμήματος περιοχής Ταχτ – Ελ – Καλέ και Παλιού Δημαρχείου
Δευ, 30 Σεπ. 2013 10:00
Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι λόγω των βελτιωτικών έργων που εκτελούνται σε τμήμα της περιοχής Ταχτ-Ελ-Καλέ, Φάση Β και Παλιού Δημαρχείου, Φάσεις Β και Γ, με σκοπό την αναζωογόνηση της παλιάς πόλης.  Τμήμα της  οδού Πενταδακτύλου, από τη συμβολή της με την οδό Τεθλασμένης μέχρι τη συμβολή της με την οδό Θησέως, θα είναι προσωρινά κλειστό για τη διακίνηση τροχοφόρων από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2014. Την ίδια περίοδο θα είναι επίσης κλειστές οι οδοί Λιδίνης, Αλκιβιάδους, Διονύσου, Παλιάς Ηλεκτρικής, Αποστόλου Βαρνάβα, Ατταλείας, Σούτσου και τμήμα της οδού Επτανήσου από την συμβολή της με την οδό Ατταλείας μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ισαακείου Κομνηνού. Θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους κατοίκους και στους χρήστες καταστημάτων.

Στο τμήμα της οδού Πενταδάκτυλου, από την συμβολή της με την οδό Τεμπών μέχρι τη συμβολή της με την οδό Παλιάς Ηλεκτρικής και στις οδούς Πειραιώς και Ισαακείου Κομνηνού (από την συμβολή της με την οδό Παλιάς Ηλεκτρικής μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πειραιώς) θα αντιστραφούν οι  μονοδρομήσεις με επιτρεπόμενη κατεύθυνση από την οδό Τεμπών προς την οδό Τυλληρίας. Θα  αντιστραφούν οι  μονοδρομήσεις επίσης στην Πλατεία Δημαρχίας με επιτρεπόμενη κατεύθυνση από την οδό Τρικούπη προς την οδό Παλιάς Ηλεκτρικής.

Η διακίνηση στην οδό Πενταδακτύλου θα μονοδρομηθεί από τη συμβολή της με την οδό Ερμού μέχρι την οδό Θησέως με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς την οδό Θησέως. Θα μονοδρομηθεί επίσης η οδός Ερμού με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς την οδό Πενταδακτύλου.

Κατά την περίοδο αυτή οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθούν την πορεία που προτείνεται από τα επιτόπου σήματα.

Πιο συγκεκριμένα:
Α. Για τη  διακίνηση από την Πύλη Αμμοχώστου προς την οδό Τρικούπη θα πρέπει να ακολουθείται η πορεία: Οδός Αθηνάς - οδός Νικηφόρου Φωκά - οδός Αδαμάντιου Κοραή - οδός Ζήνων Κιτιέως- οδός Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’- οδός Τηλλυρείας.

Β. Για τη διακίνηση από την οδό Τρικούπη προς την Πύλη  Αμμοχώστου θα πρέπει να ακολουθείται η πορεία: Οδός Τηλλυρείας - οδός Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’- οδός   Ζήνωνος Κιτιέως - οδός Αδαμάντιου Κοραή - οδός Νικηφόρου Φωκά - Οδός Αθηνάς

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 με στόχο την αναζωογόνηση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών στο Δήμο Λευκωσίας

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινίσεις παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα:             
  • 97 873465    Ελένη Τσαγγαρίδου Baldi
  • 97 873464    Σίμος Δρουσιώτης
  • 22 797553   Γιώργος Τσαγγαρίδης
  • 22 797539     Κώστας Μαυροκορδάτος