Δήμος Λευκωσίας - Η πεζογέφυρα χρησιμοποιείται μέρα με την ημέρα πιο πολύ από τους πολίτες της Λευκωσίας

Η πεζογέφυρα χρησιμοποιείται μέρα με την ημέρα πιο πολύ από τους πολίτες της Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2013) / Η πεζογέφυρα χρησιμοποιείται μέρα με την ημέρα πιο πολύ από τους πολίτες της Λευκωσίας
Πεμ, 03 Οκτ. 2013 11:30
Η πεζογέφυρα που ενώνει την εντός των τειχών πόλη με την υπόλοιπη Λευκωσία στη Λεωφ. Στασίνου χρησιμοποιείται μέρα με τη μέρα πιο πολύ από τους πολίτες της Λευκωσίας και από τους επισκέπτες της.

Συνολικά, τον Σεπτέμβριο διακινήθηκαν από την πεζογέφυρα 48.000 άτομα, ενώ η καθημερινή διακίνηση για το Σεπτέμβριο ήταν κατά μέσω όρο 1700 άτομα. Κάθε ώρα γύρω στα 70 άτομα χρησιμοποίησαν την πεζογέφυρα είτε για να εισέλθουν στην παλιά πόλη είτε για να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες που βρίσκονται στο αστικό εμπορικό κέντρο.

Ενδεικτικά, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2307 περίπου άτομα χρησιμοποίησαν την πεζογέφυρα, ενώ το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου από την πεζογέφυρα πέρασαν 2662 και 2733 άτομα αντίστοιχα. 

Η πεζογέφυρα είναι ένα σημαντικό κίνητρο για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας από μηχανοκίνητα οχήματα στην εντός των τειχών πόλη. Οι παρακείμενοι χώροι στάθμευσης προσφέρουν εύκολη και χωρίς άγχος διακίνηση μέσα στην παλιά πόλη μέσα σε λίγα λεπτά.   

Προτρέπεται το κοινό, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες όπως χρησιμοποιούν τους χώρους στάθμευσης στο αστικό εμπορικό κέντρο αφού με εύκολο και γρήγορο τρόπο φθάνουν στην περιοχή σε περίπου 7 λεπτά.