Το Δημοτικό Συμβούλιο απένειμε το Τιμητικό Δίπλωμα της Λευκωσίας στον τροχονόμο Κυριάκο Κυριάκου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Το Δημοτικό Συμβούλιο απένειμε το Τιμητικό Δίπλωμα της Λευκωσίας στον τροχονόμο Κυριάκο Κυριάκου
Πεμ, 03 Οκτ. 2013 15:00
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας απένειμε το Τιμητικό Δίπλωμα της Λευκωσίας στον τροχονόμο Κυριάκο Κυριάκου για την αλτρουιστική του πράξη που σε ώρα καθήκοντος  έσωσε τη ζωή πολίτη σε πολυσύχναστο δρόμο της πρωτεύουσας μετά που ο τελευταίος έχασε τις αισθήσεις τους και υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Ο κ. Κυριάκου προσέτρεξε στη σκηνή εφαρμόζοντας πρώτες βοήθειες σε συμπολίτη μας μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Η αλτρουιστική αυτή πράξη του κ. Κυριάκου είχε ως αποτέλεσμα να σωθεί η ζωή του πάσχοντα συνάνθρωπό μας.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κυριάκου όπως και όλοι οι Τροχονόμοι και το προσωπικό του Δήμου Λευκωσίας έχουν εκπαιδευτεί από την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Κύπρου μέσα στο πλαίσιο της εκστρατείας «Γίνε Εθελοντής Διασώστης – Ένα σπορ που σώζει ζωές». Η εκστρατεία «Γίνε Εθελοντής Διασώστης – Ένα σπορ που σώζει ζωές» συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Λευκωσίας σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Κύπρου και κατά την εκπαίδευση παρακολούθησαν τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών πέραν των 2000 δημοτών της Λευκωσίας. 

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης απονέμοντας το Τιμητικό Δίπλωμα της Λευκωσίας στον τροχονόμο του Δήμου κ Κυριάκου, είπε ότι αυτό απονέμεται ως ελάχιστη αναγνώριση για την εξαίρετη πράξη του να παρέχει πρώτες βοήθειες σε πάσχοντα συμπολίτη του στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 στη Λευκωσία. Η πράξη του αυτή συμβάλλει στην προώθηση της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας των πολιτών με τις Δημοτικές Αρχές.