Δήμος Λευκωσίας - Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με τον Δήμαρχο Λευκωσίας

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με τον Δήμαρχο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2013) / Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με τον Δήμαρχο Λευκωσίας
Παρ, 04 Οκτ. 2013 16:30
Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου κ. Αλέκου Μιχαηλίδη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο κ. Υπουργός είπε τα εξής:

«Με τον Δήμαρχο Λευκωσίας συναντηθήκαμε για πολλοστή φορά και συζητήσαμε, κατά κύριο λόγο, την προώθηση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας της Λευκωσίας. Ένα σχέδιο το οποίο με διεθνείς συμβούλους έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων που ουσιαστικά οδηγεί στην αναζωογόνηση του αστικού εμπορικού πυρήνα της Λευκωσίας. Με σύγχρονες προσεγγίσεις, φιλικές προς τον άνθρωπο και φιλικές προς το περιβάλλον.

Επίσης με τον Δήμαρχο Λευκωσίας μέσα στο ίδιο πλαίσιο συζητήσαμε τους σχεδιασμούς που γίνονται για την χρήση μικρών λεωφορείων στην εντός των τειχών, κατά κύριο λόγο, Λευκωσία που θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της περιοχής αυτής, η οποία παραμένει σε μεγάλο βαθμό σήμερα υποβαθμισμένη. Στόχος μας είναι πώς, σε συντονισμό και με άλλα Υπουργεία, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τη νέα προγραμματική περίοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε κάποιους από τους σχεδιασμούς αυτούς να τους εντάξουμε στα Προγράμματα Ευρωπαϊκής Χρηματοδότησης».

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών