Ολοκλήρωση φεστιβάλ POP-UP 2013 Δήμου Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Ολοκλήρωση φεστιβάλ POP-UP 2013 Δήμου Λευκωσίας
Πεμ, 31 Οκτ. 2013 11:00
Μετά από πέντε βδομάδες και πέραν των 300 εκδηλώσεων, το φεστιβάλ POP-UP  2013, μία διοργάνωση του Project Nicosia, της νέας πολιτιστικής πρωτοβουλίας του Δήμου Λευκωσίας έχει επισήμως φτάσει στο τέλος του.

Το φεστιβάλ ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους τους οποίους είχε θέσει, περί ανάδειξης νέων δημιουργών και τόνωσης της επισκεψιμότητας του εμπορικού κέντρου της Λευκωσίας, της Λεωφόρου Μακαρίου. Στο φεστιβάλ προσήλθε μεγάλος αριθμός επισκεπτών, παιδιών αλλά και ενηλίκων, οι οποίοι είτε επέλεξαν να επισκεφθούν τα καταστήματα, να παρακολουθήσουν μία παράσταση, να συμμετάσχουν στα εργαστήρια και τις διάφορες άλλες διαδραστικές εκδηλώσεις που προσφέρονταν ή απλώς να απολαύσουν ένα μουσικό event με ποτό.

Με την ευκαιρία αυτή ο Δήμος Λευκωσίας και το Project Nicosia θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν ώστε να γίνει αυτό το φεστιβάλ πραγματικότητα ειδικά στην περίοδο οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Τους χορηγούς του φεστιβάλ: τον Μεγάλο Χορηγό, τη CYTA που όχι μόνο στήριξε οικονομικά την προσπάθεια, αλλά παραχώρησε δωρεάν wi-fi σε όλα τα καταστήματα και συμμετείχε ενεργά μέσα από το δικό της «Προσωρινό Μουσείο», μια συνεργασία με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη Φάνο Κυριάκου, τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας, που έδειξαν εμπιστοσύνη στο όραμα του Δήμου Λευκωσίας και ενίσχυσαν την πρώτη αυτή χρονιά του φεστιβάλ, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προσπάθεια για θεσμοθέτησή του, τον αποκλειστικό χορηγό επικοινωνίας μας, την εφημερίδα CITY FREE PRESS, για την ουσιαστικότατη συμβολή της στην προώθηση του φεστιβάλ και την προβολή των συμμετεχόντων και των δραστηριοτήτων τους καθώς και την ενεργό συμμετοχή της μέσα από το κατάστημα City Free Press Point στη Μακαρίου, την Trust Insurance Cyprus, που ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την ασφάλιση όλων των καταστημάτων, αλλά και τις εταιρείες Synergia Media, για το ποιοτικό αποτέλεσμα των εγκαταστάσεων ήχου και φωτισμού καθώς και Colourpix Digital Printing για την αμεσότητα και την ποιότητα των εκτυπώσεων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται και στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, κ. Σπύρο Σπυριδάκη, κ. Θεόδουλο Πανταζή, κ. Μιχάλη Κωνσταντινίδη, κ. Λοΐζο Φειδία και τους ιδιοκτήτες του CITY PLAZA, για την ευγενή παραχώρηση των καταστημάτων τους και την προθυμία και το ενδιαφέρον που επέδειξαν από την αρχή της προσπάθειας, τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πλήρως στη φιλοσοφία του και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία του χάρη  στον ζήλο και τον ενθουσιασμό με τον οποίο το αγκάλιασαν και εργάστηκαν καθώς και στους βασικούς μας συνεργάτες, τον Λώρη Σταυρινίδη και την εταιρεία Oniric Creative Studios, που δημιούργησαν την ιστοσελίδα του φεστιβάλ, την Μαργαρίτα Παπαθεοδούλου που ανέλαβε την επιμέλεια των καταστημάτων και τον συντονισμό καθ’ όλη τη διάρκεια στησίματος του φεστιβάλ και φυσικά την graphic designer, Μύρια Κονναρή, η οποία δημιούργησε την γνωστή πλέον γραμματοσειρά του Project Nicosia και σχεδίασε όλο το πρωτότυπο προωθητικό υλικό του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ κρίθηκε επιτυχές και στη βάση αυτή παρά την ολοκλήρωσή του, ο Δήμος Λευκωσίας, θέλοντας να δώσει σε ακόμη περισσότερο κόσμο τη δυνατότητα να επισκεφθεί τα καταστήματα που συμμετείχαν, ενόψει μάλιστα και της εορταστικής περιόδου, παρατείνει τη λειτουργία των καταστημάτων μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου 2014. Περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων θα μπορεί κάποιος να λαμβάνει απ΄ευθείας από τα καταστήματα ενώ για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται θα γίνεται ενημέρωση μέσω της σελίδας του Project Nicosia στο facebook https://www.facebook.com/ProjectNicosia.