Πρόγραμμα Διαλέξεων - Βιωματικών Εργαστηρίων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Πρόγραμμα Διαλέξεων - Βιωματικών Εργαστηρίων
Παρ, 08 Νοε. 2013 15:00
ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
 
«Πέρα από τα όρια και την πειθαρχία: η Ανθρώπινη Διάσταση» 
Κανένας μας δεν γεννήθηκε γονιός. Έχουμε, επομένως δυνατότητα να πειραματιστούμε, να κάνουμε λάθη, να αμφισβητήσουμε το πόσο καλοί γονείς είμαστε, όπως και να μάθουμε, να ενημερωθούμε και να εξελιχθούμε ως γονείς και ως άνθρωποι. Σκοπός της διάλεξης είναι να κατανοήσουμε μαζί πως ο καθένας αισθάνεται όταν έχει να μάθει στο παιδί του τα όρια που είναι απαραίτητα για την κάθε ηλικιακή φάση στην οποία βρίσκεται.
 
Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013, 18:30-20:00
Ομιλήτρια: Δρ. Καλλισθένη Βορκά, Παιδοψυχίατρος,  Ατομική-Οικογενειακή Θεραπεύτρια
 
«Εντάσσοντας το διάλογο στην οικογένειά μας»
Ο διάλογος και η επικοινωνία θωρακίζουν τις σχέσεις μας.  Θα συζητήσουμε για τους τρόπους με τους οποίους αυτό επιτυγχάνεται, όπως και για τα εμπόδια που συχνά βρίσκουμε στο δρόμο μας.
 
Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, 18:30-20:00
Ομιλήτρια : Ιωάννα Κολοκασίδου – Ψυχολόγος – Συστημική - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
Πρόεδρος Κυπριακής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (Κ.Ε.Ο.Θ.)
 
«Μπορώ να πιώ και να οδηγήσω;»
Η διάλεξη θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση του κοινού για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Πόσο μπορεί να πιει κάποιος και να οδηγήσει; Πόσα ποτήρια είναι το όριο στο αλκοτέστ; Θα γίνει μια προσπάθεια να απαντηθούν τα ερωτήματα του κοινού, ενώ θα «σπάσουν» και κάποιοι μύθοι που υπάρχουν σε σχέση με το αλκοόλ. Θα ενημερωθεί το κοινό για την νέα νομοθεσία και θα δοθούν και συμβουλές στους γονείς πως μπορούν να επηρεάσουν τα παιδιά τους να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ πριν την οδήγηση.
 
Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, 18:00-19:30
Ομιλητής: Μάριος Σ. Σταύρου-Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου REACTION Youth for the Prevention
 
Σε διπλανό χώρο: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΩΡΙΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-Οδήγηση Ποδηλάτου, Ηλικίες 5-8 ετών
 
«Πάλι σε εμένα έτυχε λανθασμένος σύντροφος;»
Πολλοί άνθρωποι είναι επιρρεπείς στο να δημιουργούν κακές σχέσεις. Πιστεύουν πως ελκύουν λάθος συντρόφους. Η αλήθεια είναι πως οι ίδιοι επιτρέπουν να συμβαίνει αυτό, με την ίδια διαδικασία και μοτίβο συμπεριφοράς να επαναλαμβάνονται σε επόμενες σχέσεις. Υπάρχει λόγος για το πώς οι άνθρωποι επιλέγουν το/τη σύντροφό τους και δεν είναι καθόλου τυχαίος.
 
Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, 18:30-20:00
Ομιλήτρια: Κωνσταντίνα Χρίστου, Ψυχολόγος-Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια
 
 
 «Οικονομική και Οικολογική οδήγηση»
Στη διάλεξη θα παρουσιαστούν τρόποι οικονομικής και οικολογικής οδήγησης. Μικρά μυστικά που μπορούν να εξοικονομήσουν εκατοντάδες ευρώ. Η οικονομική και οικολογική οδήγηση έχει σχέση με πολλά μέρη του οχήματος όπως: ελαστικά, βενζίνη, επικίνδυνη οδήγηση, φρένα κτλ. Με την χρήση εξομοιωτών και την συμμετοχή του κοινού η οικονομική και οικολογική οδήγηση μπορεί να ξεκινήσει από όλους με τη λήξη της διάλεξης.
 
Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, 18:00-19:30
Ομιλητής: Συνεργάτης οργανισμού REACTION Youth for the Prevention
 
«Σχολικός εκφοβισμός και βία μεταξύ των μαθητών»
Το σχολικό περιβάλλον δεν έχει μόνο την ευθύνη να προάγει μόνο τη μάθηση αλλά είναι υπεύθυνο και για την ανάπτυξη και ψυχική υγεία των παιδιών, των εφήβων και των νέων. Τι γίνεται λοιπόν όταν,  κυριαρχεί η συστηματική κατάχρηση δύναμης που επηρεάζει καθοριστικά τη ζωή χιλιάδων μαθητών; Υπάρχει τρόπος να εντοπιστεί και  να αντιμετωπιστεί κατάλληλα αλλά κυρίως  να προληφθεί;
 
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, 18:00-19:30
Ομιλήτρια: Άντρη Ανδρονίκου, Κοινωνική Λειτουργός, Υπ. Διδάκτωρ
 
ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
 
«Γονείς σ’ ένα κόσμο που αλλάζει»
Μέσα σε έναν κόσμο συνεχώς μεταβαλλόμενο σε όλα τα επίπεδα, όπου δεν υπάρχουν σταθερά σημεία αναφοράς, χρειάζεται η οικογένεια να επαναπροσδιορίσει και να αντιπαραθέσει τις δικές της αξίες και να εφοδιάσει τα παιδιά με εκείνες τις  προσωπικές  και κοινωνικές δεξιότητες ώστε να είναι ικανά να ζήσουν αυτόνομα και δημιουργικά. Σκοπός του εργαστηρίου είναι  να δώσει στους γονείς την δυνατότητα  να έρθουν πιο κοντά στα δικά τους  συναισθήματα και στις ανάγκες τους, να ανακαλύψουν πολλές πτυχές του εαυτού τους και να καλλιεργήσουν νέες δεξιότητες ζωής, που να έχει  σαν αποτέλεσμα την καλύτερη σχέση και επικοινωνία  στην οικογένεια.

Συναντήσεις: 1, 8, 15, 22, 29 Νοε. και 6, 13 Δεκ. 2013-18:00-20:00
Εκπαιδεύτρια: Ιφιγένεια Σαμπάνη, Κοινωνιολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

«Κρίσεις Πανικού-Αντιμετώπιση και Καταπολέμηση»
Αρκετά συχνά οι άνθρωποι κατακλύζονται από ένα δυνατό συναίσθημα φόβου ή άγχους και έχουν έντονα σωματικά συμπτώματα. Αυτό ονομάζεται κρίση πανικού. Ένας μεγάλος αριθμός του παγκόσμιου πληθυσμού έχει βιώσει τέτοια εμπειρία σε κάποια φάση της ζωής του. Αυτά τα εργαστήρια έχουν στόχο να επιμορφώσουν τον κόσμο αναφορικά με το τι είναι οι κρίσεις πανικού και πώς να τις ελέγχουν και να τις ξεπεράσουν, ούτως ώστε να μην συμβαίνουν πλέον.
 
Συναντήσεις: 7, 14, 28 Νοε. και 5, 12 Δεκ. 2013, 18:30-20:00
Εκπαιδεύτρια: Κωνσταντίνα Χρίστου, Ψυχολόγος-Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια
 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν
Χώρος υλοποίησης: «Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας»,
Αγ. Ανδρέα 7, 1040 Λευκωσία
Για συμμετοχές τηλεφωνήστε: 22797864, 22797870
email: polidinamo2@nicosiamunicipality.org.cy

Αριθμός θέσεων περιορισμένος

Θα παρέχεται δωρεάν φύλαξη παιδιών ηλικίας άνω των 5 ετών