Έκτακτη Συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Έκτακτη Συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου
Δευ, 18 Νοε. 2013 10:00
Απότιση φόρου τιμής στον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, στον εκλιπόντα Δημότη της Λευκωσίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρία του υπό την Προεδρία του Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη σήμερα Δεύτερα 18 Νοεμβρίου 2013 αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα, ως έκφραση βαθιάς εκτίμησης προς τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον εκλιπόντα Δημότη της Λευκωσίας, για τις μακρόχρονες υπηρεσίες του προς την πατρίδα, τον τόπο και τη Λευκωσία.

Μετά την τήρηση μονόλεπτης σιγής ο Δήμαρχος Λευκωσίας έκαμε την πιο κάτω δήλωση:

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τη μεγάλη μας συγκίνηση για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

Ο Γλαύκος Κληρίδης υπήρξε ένας ιστορικός πολιτικός ηγέτης, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της Κύπρου και του λαού μας, με αρετές και χαρακτηριστικά που αποτέλεσαν και αποτελούν πρότυπο για όλους μας.

Ανταποκρίθηκε με επάρκεια και επιτυχία σε όλα τα πολιτικά και πολιτειακά αξιώματα στα οποία υπηρέτησε, εργάστηκε αδιάκοπα και επίμονα για την ανάπτυξη και εδραίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επίλυση του μακροχρόνιου εθνικού μας προβλήματος, ενώ, δικαιολογημένα κατατάσσεται ανάμεσα στους πρωτεργάτες της ένταξης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Για εμάς, τους Λευκωσιάτες και τις Λευκωσιάτισσες, η απώλεια του Γλαύκου Κληρίδη συνιστά και την απώλεια ενός εκλεκτού συνδημότη μας, που τίμησε την πόλη μας ως πιστός κάτοικός της σε όλη του τη ζωή και την στήριξε διαχρονικά ως σταθερός συμπαραστάτης του Δήμου και των εκάστοτε Δημάρχων της.   

Αποφασίστηκε περαιτέρω όπως:
  1. Όλες οι σημαίες στα δημοτικά κτίρια κυματίζουν μεσίστιες μέχρι την ημέρα της κηδείας.
  2. Αναβληθούν όλες οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες κατά τη διάρκεια του δημόσιου πένθους.
  3. Ο Δήμαρχος Λευκωσίας μαζί με εκπροσώπους των Κομματικών Ομάδων υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων.
  4. Αποσταλεί εκ μέρους του Δήμου συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς την οικογένεια του εκλιπόντος.
  5. Ο Δήμαρχος και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρεθούν στη νεκρώσιμη ακολουθία.
  6. Αντί στεφάνου το Δημοτικό Συμβούλιο εισφέρει το ποσό των €500 στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) όπως είναι η επιθυμία της οικογένεια του εκλιπόντος.
  7. Το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρία του θα αποφασίσει στο άμεσο μέλλον για τον τρόπο που θα τιμήσει περαιτέρω τον εκλιπόντα.