Επίσκεψη του Επιτρόπου Εθελοντισμού στο Δημαρχείο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Επίσκεψη του Επιτρόπου Εθελοντισμού στο Δημαρχείο Λευκωσίας
Πεμ, 28 Νοε. 2013 14:00
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Εθελοντισμού, Γιάννη Γιαννάκη την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 στο Δημαρχείο Λευκωσίας.

Στην εθιμοτυπική επίσκεψη συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως το ρόλο  της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εθελοντικής εμπλοκής των πολιτών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας καθώς και τη σημασία συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Επίτροπο για τις δράσεις και τα προγράμματα που εφαρμόζει ο Δήμος Λευκωσίας, μέσα από τη λειτουργία του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, για θέματα κοινωνικής πρόνοιας καθώς και τη συνεργασία του Δήμου με άλλους εθελοντικούς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς για παροχή κοινωνικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στους «Εθελοντές Διασώστες», τους «Εθελοντές Ιατρούς Κύπρου» που λειτουργούν το «Κοινωνικό Ιατρείο», το «Αγκαλιάζω», το οποίο λειτουργεί στο Δήμο Λευκωσίας Κοινωνικό Παντοπωλείο, το δίκτυο εθελοντών «Λευκωσιάζω» κ.α.

Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου για δημιουργία ενός «Δικτύου Αλληλεγγύης Πολιτών», το οποίο έχει ως αποστολή το συντονισμό και την  ουσιαστική συνεργασία, δικτύωση και αξιοποίηση όλων των εθελοντικών και άλλων φορέων παροχής υπηρεσιών (τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα κ.α)  και άλλων οργανώσεων που επιτελούν κοινωνικό έργο στην πόλη της Λευκωσίας.

Ο Επίτροπος, με τη σειρά του, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση στην ενθάρρυνση και καλλιέργεια του εθελοντισμού, καθώς και την ανάγκη για σύναψη συμπράξεων μεταξύ των εθελοντικών οργανώσεων με τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να επιτευχθεί η σωστή άσκηση των δικαιωμάτων και των ευθυνών των εθελοντών, αλλά και στην αναγνώριση των δεξιοτήτων που αποκτώνται μέσω του εθελοντισμού.

Συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή για την ανταλλαγή απόψεων και στενότερη συνεργασία για  θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής πολιτικής.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η κα. Μέλια Αβραάμ, Πρόεδρος της Επιτροπής Προνοίας, η κα. Λεώνη Ορφανίδου, δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του δικτύου εθελοντών «Λευκωσιάζω», η κα. Ρούλα Γεωργοπούλου, Λειτουργός Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας και η κα. Έβελυν Χριστοδουλίδου, Λειτουργός Δημοτικής Υπηρεσίας.