Δημοτικό Συμβούλιο Παιδιών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Δημοτικό Συμβούλιο Παιδιών
Παρ, 29 Νοε. 2013 08:30
Πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Παιδιών. Στη συνεδρία έλαβαν μέρος αντιπροσωπείες μαθητών από τα δημοτικά σχολεία που λειτουργούν εντός των δημοτικών ορίων της Λευκωσίας, υπό την προεδρία του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και στην παρουσία Δημοτικών Συμβούλων, εκπαιδευτικών και γονέων.  

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Παιδιού και είχε ως θέμα την «Επενδύοντας στα Παιδιά: Η Οικονομική Κρίση και οι επιπτώσεις της στην εκπαίδευση, στις κοινωνικές παροχές και στην προληπτική κοινωνική εργασία».

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους για το πώς τα ίδια βιώνουν την κρίση και να υποβάλουν τις δικές τους εισηγήσεις για τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων αντιμετωπίζουν εξαιτίας της νέας κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και υποβολή ερωτήσεων.

Οι εργασίες του Συμβουλίου έληξαν με ομόφωνη έγκριση ψηφίσματος για στήριξη άπορων παιδιών ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εκ μέρους του Δήμου και χορηγιών από εταιρείες και οργανώσεις, το οποίο θα συνδυάζει τρόφιμα, κίνηση και ψυχαγωγία και η αξία του οποίου ξεπερνά τα €85 για κάθε οικογένεια. Συγκεκριμένα το πακέτο θα περιλαμβάνει:
  • 540 ονομαστικές δωροεπιταγές των €40 για προμήθεια προϊόντων από υπεραγορά για το χριστουγεννιάτικο / πρωτοχρονιάτικο τραπέζι από την Υπεραγορά «Αθηαινίτης».
  • 540 ονομαστικά δωροκουπόνια για δωρεάν καύσιμα ESSO αξίας  €20 από την εταιρεία EXON-MOBIL.
  • 540 δωροκουπόνια δωρεάν εισόδου και ελεύθερης χρήσης των Παιχνιδιών της Χριστουγεννιάτικης Παραμυθούπολης, χορηγία της Vali Amusement Ltd (Διοργανωτής Χριστουγεννιάτικης Παραμυθούπολης).
  • 540 δωρεάν προσκλήσεις για 2 άτομα για τη χριστουγεννιάτικη θεατρική Παράσταση «Τα καινούρια ρούχα του Βασιλιά» που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00 στο οίκημα της ΠΕΟ, χορηγία της Κλαδικής Καλλιτεχνών της ΠΕΟ.
Ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης και τα παιδιά ανανέωσαν τη συνάντησή τους για την επόμενη χρονιά.