Σταθμεύστε εκτός (των τειχών), διασχίστε την πεζογέφυρα και απολαύστε την εντός (των τειχών)!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Σταθμεύστε εκτός (των τειχών), διασχίστε την πεζογέφυρα και απολαύστε την εντός (των τειχών)!
Δευ, 02 Δεκ. 2013 13:45
Ειδικά τώρα τα Χριστούγεννα, επειδή παρατηρείται μεγάλη τροχαία κίνηση στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, προτρέπεται το κοινό όπως χρησιμοποιεί τους χώρους στάθμευσης που βρίσκονται στη Λεωφόρο Μακαρίου και γύρω από αυτή, για να επισκεφτεί το ιστορικό κέντρο.

Χρησιμοποιώντας την πεζογέφυρα, που ενώνει το εμπορικό κέντρο της πόλης με την παλιά Λευκωσία, το κοινό έχει τη δυνατότητα να φθάνει στην εντός των τειχών πόλη σε 5 λεπτά περίπου. Η προσωρινή πεζογέφυρα βρίσκεται στην αρχή της Λεωφόρου Στασίνου, κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας και φθάνει στον προμαχώνα Ντ’ Aβίλα στο Δημαρχείο Λευκωσίας. Από τις 24 Ιουλίου 2013, που δόθηκε στην κυκλοφορία η πεζογέφυρα, έχουν διακινηθεί πέραν των 150 χιλιάδων ατόμων. Αυτό δείχνει ότι το κοινό εξυπηρετείται από την τοποθέτηση της.

Με στόχο να βοηθήσει τους δημότες να χαίρονται και να απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο την εντός των τειχών Λευκωσία, η οποία προσφέρει πλέον δεκάδες επιλογές, για ψώνια, ξεκούραση, ψυχαγωγία και διασκέδαση, ο Δήμος Λευκωσίας υλοποιεί αυτές τις μέρες σχετική εκστρατεία. Σκοπός είναι να καλλιεργηθεί η συνήθεια να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε χώρους στάθμευσης γύρω από τα τείχη και μέσω της πεζογέφυρας να κατευθύνονται στους πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου, στη Λαϊκή Γειτονιά και τα γύρω δρομάκια.

Σε ακτίνα 500 μέτρων από την πεζογέφυρα, και χρόνο περπατήματος λιγότερο των 5 λεπτών, υπάρχουν δεκάδες χώροι στάθμευσης: από την οδό Στασικράτους μέχρι την οδό Λεωνίδου και από τη λεωφόρο Διαγόρου μέχρι τη λεωφόρο Μακαρίου Γ’.