Εγκαίνια Λεωφόρου Χριστουγέννων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Εγκαίνια Λεωφόρου Χριστουγέννων
Δευ, 09 Δεκ. 2013 14:45
Με επιτυχία έγιναν χθες Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013, τα εγκαίνια και η φωταγώγηση της Λεωφόρου Χριστουγέννων στην καρδιά της πρωτεύουσας, η ιδιαίτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώνει φέτος το δίκτυο εθελοντών «Λευκωσιάζω» μαζί με τον Δήμο Λευκωσίας. Η Λεωφόρος Μακαρίου, φανερά αλλαγμένη, φιλοξένησε εκατοντάδες κόσμου, που συνέρευσε στο κέντρο για να γνωρίσει την Χριστουγεννιάτικη πόλη που έχει στηθεί στο χώρο αλλά και να απολαύσει το πρόγραμμα εγκαινίων της.

Μικροί και μεγάλοι κατέφθαναν συνεχώς στη Λεωφόρο Χριστουγέννων, όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ετοιμάστηκε ειδικά για τη μέρα των εγκαινίων και περιελάμβανε φυσικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, χορό, μουσική και μία θεαματική άφιξη του Αγίου Βασίλη από την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Κύπρου αλλά και την ευκαιρία να περιηγηθούν ανάμεσα στα ξύλινα σπιτάκια, τα οποία προσέφεραν το καθένα τα δικά του ξεχωριστά προϊόντα.

Εορταστικό λούνα παρκ, Άγιος Βασίλης, χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και εδέσματα, παιχνίδια και άλλα πολλά ήταν λίγα από τα όσα μπορούσε κάποιος να απολαύσει εντός της Λεωφόρου Χριστουγέννων ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που επέλεξαν να καθίσουν στις παρακείμενες καφετέριες και εστιατόρια ή να πραγματοποιήσουν κάποια από τα χριστουγεννιάτικά τους ψώνια.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης σε σύντομο χαιρετισμό του εξήρε τη σημασία αυτής της προσπάθειας για το εμπορικό κέντρο της πόλης, ευχήθηκε σε όλους να περάσουν όμορφα τις φετινές γιορτές και ζήτησε τη στήριξη και την κατανόηση όσων επηρεάζονται από το κλείσιμο της λεωφόρου, ενώ η πρόεδρος του δικτύου εθελοντών «Λευκωσιάζω»  και Δημοτική Σύμβουλος  Λεώνη Ορφανίδου πρόσθεσε ότι η φετινή διοργάνωση αποτελεί ένα μικρό βήμα προς την αλλαγή και την αναζωογόνηση και ως τέτοια πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους.

Ευχές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν και οι Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, η ΜΤΝ, η McDonald’s, η Leroy Merlin και η Coca Cola. Παρόντες ήταν φυσικά και οι αποκλειστικοί χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης, η εφημερίδα City Free Press και ο SUPER FM, ο οποίος διασκέδασε τους παρευρισκόμενους με ένα τρίωρο live link από τη Λεωφόρο.

Την ίδια στιγμή, η πόλη άρχισε στο σύνολό της να χτυπά σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς αφού ήδη ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στους πεζόδρομους, την πλατεία Ελευθερίας και Φανερωμένης ενώ ακολουθούν ακόμη περισσότερες και σε άλλα σημεία της πόλης. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κάποιος στο πρόγραμμα εκδηλώσεων Δεκεμβρίου που έχει ήδη κυκλοφορήσει.