Εκστρατεία – «Πίσω από κάθε σκύλο ζητούμε ένα ευαισθητοποιημένο δημότη και όχι έναν ανεύθυνο ιδιοκτή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2013 / Εκστρατεία – «Πίσω από κάθε σκύλο ζητούμε ένα ευαισθητοποιημένο δημότη και όχι έναν ανεύθυνο ιδιοκτή
Πεμ, 19 Δεκ. 2013 14:50
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκστρατεία – «Πίσω από κάθε σκύλο ζητούμε ένα ευαισθητοποιημένο δημότη και όχι έναν ανεύθυνο ιδιοκτήτη»

O Δήμος Λευκωσίας στο πλαίσιο των προσπαθειών του για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την ενημέρωση του κοινού και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, αρχίζει εκστρατεία με θέμα «Πίσω από κάθε σκύλο ζητούμε έναν ευαισθητοποιημένο δημότη και όχι έναν ανεύθυνο ιδιοκτήτη» αναφορικά με τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών σκύλων, βάσει του περί Σκύλων Νόμου και του περί Αποφυγής της Ρύπανσης Δημόσιων Δρόμων και Δημόσιων Χώρων Νόμου.

Στόχος της εκστρατείας είναι να σταλεί το μήνυμα ότι η αγάπη για τα ζώα, η σωστή φροντίδα τους και η διασφάλιση της ευημερίας τους πρέπει να συνοδεύονται από το σεβασμό στα δικαιώματα των συμπολιτών μας αλλά και προς το περιβάλλον, μέσα από το πρίσμα της αρμονικής συμβίωσης ανθρώπων και ζώων.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται σε όλα τα δημοτικά πάρκα και στους πεζοδρόμους, καθώς και σε περιοχές στις οποίες διαπιστώνονται παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, και σε αυτή συμμετέχουν εξουσιοδοτημένοι λειτουργοί του Δήμου Λευκωσίας.

Κατά την εκστρατεία διατίθεται στο κοινό ενημερωτικό υλικό το οποίο ετοιμάστηκε ειδικά για την εκστρατεία και αφορά τη φροντίδα των σκύλων, τις πρόνοιες της νομοθεσίας για την κατοχή σκύλων, τις γενικές υποχρεώσεις και ευθύνες ιδιοκτητών σκύλων και συμβουλές για την ευημερία των ζώων, ενώ δίνονται και πλαστικά σακουλάκια για την καθαριότητα των απορριμμάτων των ζώων.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει επισκέψεις και έτυχαν ενημέρωσης οι δημότες σε 4 μεγάλα πάρκα και στους πεζόδρομους (Πεδιαίου και Παλουριώτισσας) και σε 75 οδούς.

Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί 95 ενημερωτικές πινακίδες σε διάφορα σημεία εντός των δημοτικών  ορίων, οι οποίες ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες σκύλων να συμμορφώνονται με τις πρόνοιες της νομοθεσίας κατά τη βόλτα με το σκύλο τους, ενώ σε αυτές αναγράφεται και η πιθανή επιβολή μέτρων.

Για την επίτευξη των στόχων της εκστρατείας δεν αρκούν μόνο οι προσπάθειες του Δήμου, αλλά η αμέριστη συνεργασία του κοινού επιβάλλεται.

Από το Δήμο Λευκωσίας