Εκστρατεία περισυλλογής κλαδευμάτων και ογκωδών αντικειμένων στο Δήμο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Εκστρατεία περισυλλογής κλαδευμάτων και ογκωδών αντικειμένων στο Δήμο Λευκωσίας
Τετ, 08 Ιαν. 2014 12:15
O Δήμος Λευκωσίας στo πλαίσιo των προσπαθειών του για την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ετοίμασε το ετήσιο πρόγραμμα καθαρισμού για το έτος 2014 με τρεις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους δωρεάν περισυλλογής ογκωδών αντικειμένων και κλαδευμάτων. Επιπρόσθετα, ο Δήμος Λευκωσίας φέτος καινοτομεί και υποστηρίζει έμπρακτα την πυραμίδα διαχείρισης αποβλήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθετώντας και μία πρόσθετη περισυλλογή κλαδευμάτων και πράσινων αποβλήτων (γρασίδι, φύλλα) κάθε μήνα, με στόχο την προώθησή τους για κομποστοποίηση. Στο πρόγραμμα περιγράφεται η μέρα για την περισυλλογή πράσινων αποβλήτων που θα γίνεται μια Τετάρτη έκαστου μήνα.

Τα χρονοδιαγράμματα των περιόδων καθαρισμού έχουν διαφοροποιηθεί στη βάση των εμπειριών της υπηρεσίας και έχουν ληφθεί υπόψη τόσο οι ανάγκες των δημοτών σε ότι αφορά την ολοκλήρωση των εκστρατειών πριν από τις μεγάλες εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα, όσο και οι ιδιαιτερότητες της κάθε ενορίας, οπότε επιχειρείται για πρώτη φορά η κατανομή του προγράμματος σε μικρότερες γεωγραφικές περιοχές, ώστε να μην αφήνονται για αρκετές μέρες εκτεθειμένα τα προς συλλογή αντικείμενα και να ολοκληρώνονται οι εκστρατείες σύντομα και αποτελεσματικά.

Η πρώτη περίοδος περισυλλογής θα λάβει χώρα από τις 10 Φεβρουαρίου μέχρι 28 Μαρτίου 2014.

Αναλυτικά, η χρονική περίοδος κατά ενορία.

Στο ενημερωτικό έντυπο που ετοιμάστηκε υπάρχουν πληροφορίες για τις χρονικές περιόδους δωρεάν συλλογής ογκωδών αντικειμένων και κλαδευμάτων, χάρτης με τις περιοχές καθαρισμού, αναλυτικό πρόγραμμα ημερών πρόσθετης συλλογής κλαδευμάτων κάθε μήνα, εισηγήσεις για απλές κινήσεις βελτίωσης της εικόνας της πόλης μας, καθώς και στοιχεία χρήσιμων επαφών για τα διάφορα ρεύματα διαχείρισης αποβλήτων που υπάρχουν στο Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στο μήνυμα αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της πόλης, έχουμε ενισχύσει τα διάφορα προγράμματα εργασίας με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας και της περιβαλλοντικής υγιεινής της πρωτεύουσας, ενώ παράλληλα έχουμε λάβει τολμηρά μέτρα για περιορισμό των λειτουργικών εξόδων».

«Απαραίτητο δε στοιχείο για την επιτυχία της προσπάθειας για την καλή εμφάνιση της Λευκωσίας, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές που διανύουμε και τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας, είναι η συμμετοχή των δημοτών τόσο μέσω της συμμόρφωσης με τα διάφορα προγράμματα καθαριότητας του Δήμου, όσο και με τον περιορισμό εκείνων των αρνητικών συνηθειών που επηρεάζουν την καθαριότητα και την περιβαλλοντική υγιεινή στη Λευκωσία».

Η διανομή του εντύπου θα γίνει τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2014 σε όλα τα υποστατικά που βρίσκονται εντός δημοτικών ορίων, ενώ το έντυπο βρίσκεται ήδη αναρτημένο και στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.nicosia.org.cy).

Για οποιοσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη στο τηλέφωνο 22797007 και την Υγειονομική Υπηρεσία στα τηλέφωνα 22797312/314.