Πρόσθετη μηνιαία συλλογή κλαδευμάτων και πράσινων αποβλήτων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Πρόσθετη μηνιαία συλλογή κλαδευμάτων και πράσινων αποβλήτων
Δευ, 13 Ιαν. 2014 13:45
O Δήμος Λευκωσίας ανταποκρινόμενος στο μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι δημότες για την πρόσθετη δωρεάν συλλογή κλαδευμάτων και πράσινων αποβλήτων κάθε μήνα με σκοπό την κομποστοποίησή τους, καλεί το κοινό όπως τεμαχίζουν τα κλαδεύματα και τα τοποθετούν μαζί με τα πράσινα απόβλητα σε ειδικά σακούλια για κήπους που μπορούν να προμηθευτούν από το εμπόριο, μία μέρα πριν την καθορισμένη ημερομηνία συλλογής.

Οι καθορισμένες ημερομηνίες συλλογής (μία Τετάρτη το μήνα) αναγράφονται στο ετήσιο πρόγραμμα καθαριότητας του Δήμου Λευκωσίας για το 2014, το οποίο έχει διανεμηθεί σε όλα τα υποστατικά του Δήμου, ενώ βρίσκεται αναρτημένο και στην ιστοσελίδα του Δήμου (www. nicosia.org.cy).

Η πρώτη πρόσθετη συλλογή κλαδευμάτων έχει ορισθεί για τις 15 Ιανουαρίου 2014. Ακολούθως έχουν προγραμματιστεί για τις 12 Φεβρουαρίου, 12 Μαρτίου, 9 Απριλίου, 7 Μαΐου,  4 Ιουνίου, 9 Ιουλίου, 6 Αυγούστου, 10 Σεπτεμβρίου, 8 Οκτωβρίου, 12 Νοεμβρίου και 10 Δεκεμβρίου 2014.

Για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής, είναι απαραίτητη η έγκαιρη ενημέρωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας από την προηγούμενη μέρα στα τηλέφωνα 22797620/ 621/ 617, ώστε να συμπεριλαμβάνεται το εκάστοτε σημείο στο πρόγραμμα της πρόσθετης συλλογής.

Ο Δήμος θα συλλέγει τα κλαδεύματα και τα πράσινα απόβλητα (φύλλα, γρασίδι κλπ) και θα τα παραδίδει σε αδειούχα μονάδα διαχείρισης πράσινων αποβλήτων για κομποστοποίηση, στηρίζοντας έμπρακτα την πυραμίδα διαχείρισης αποβλήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επισημαίνεται ότι για μεγάλες ποσότητες κλαδευμάτων και για μεγάλα κλαδιά, οι δημότες θα πρέπει να προχωρούν οι ίδιοι σε απομάκρυνσή τους ή σε συνεννόηση με τον εργολάβο που θα αναλάβει το κλάδευμα.

Για οποιοσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη στο τηλέφωνο 22- 797007 και την Υγειονομική Υπηρεσία στα τηλέφωνα 22- 797312/314