Μετονομασία της οδού Λεωνίδου σε οδό Αναστάσιου Γ. Λεβέντη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Μετονομασία της οδού Λεωνίδου σε οδό Αναστάσιου Γ. Λεβέντη
Παρ, 25 Απρ. 2014 11:45
Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει ότι σε συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2014, αποφασίστηκε ομόφωνα η μετονομασία της οδού Λεωνίδου σε οδό Αναστάσιου Γ. Λεβέντη. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου βασίστηκε στη σημαντική και αξιόλογη προσφορά τόσο του ιδίου του αείμνηστου ευεργέτη Αναστάσιου Γ. Λεβέντη, όσο και του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη στην τέχνη και τον πολιτισμό, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και στον ευρύτερο Ελληνικό χώρο, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.
 
Η απόφαση του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη να υλοποιήσει, επενδύοντας πέραν των 20 εκατομμυρίων στη Λευκωσία, το όραμα του Αναστασίου Λεβέντη για να αποκτήσει η Κύπρος μια Ευρωπαϊκή Πινακοθήκη Τέχνης, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Λευκωσίας. Σημειώνεται ότι η Πινακοθήκη είναι μοναδική στο είδος της όχι μόνο στον κυπριακό χώρο αλλά και στο χώρο της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου και στεγάζεται σε ένα σύγχρονο και οικολογικό κτίριο στην καρδιά της Λευκωσίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο έκρινε ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, να ονομάσει τον δρόμο στον οποίο από τις 25 Μαρτίου 2014 θα λειτουργεί η Λεβέντειος Πινακοθήκη σε οδό Αναστάσιου Γ. Λεβέντη.
 
Η μετονομασία της οδού θα γίνει στο πλαίσιο των εγκαινίων της Λεβέντειου Πινακοθήκης τα οποία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 26 Απριλίου 2014, στις 7:00μ.μ.