Έργο Ανάπλασης της περιοχής του Παλιού Δημαρχείου (Φάση Δ)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2014 / Έργο Ανάπλασης της περιοχής του Παλιού Δημαρχείου (Φάση Δ)
Παρ, 19 Δεκ. 2014 14:00
Έργο Ανάπλασης της περιοχής του Παλιού Δημαρχείου στην Εντός των Τειχών Λευκωσίας – Αποκατάσταση όψεων, ανάπλαση δρόμων και υπογειοποίηση δικτύων κοινή ωφέλειας, Φάση Δ – στις οδούς Πειραιώς, Ισαακείου Κομνηνού, Επτανήσου και σε τμήμα της οδού Πατριάρχη Γρηγορίου

Η Λευκωσία Αναζωογονείται

Υπογραφήκαν από τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και δύο Δημοτικούς Συμβούλους, Μέλια Αβραάμ και Αντώνη Αντωνίου από μέρους του Δήμου Λευκωσίας και τους εκπρόσωπους της κοινοπραξίας εταιρειών CYBARCO LIMITED – A. ARISTOTELOUS (construction) LIMITED JV Βαρνάβα Λάμπρου και Άριστο Αριστοτέλους, τα συμβόλαια για τις εργασίες βελτίωσης του τελευταίου τμήματος του έργου Ανάπλασης της περιοχής του Παλιού Δημαρχείου.

Η υπογραφή των συμβολαίων έγινε στο Δημαρχείο Λευκωσίας την Παρασκευή  19 Δεκεμβρίου 2014 συνολικού ύψους €768.678,02 πλέον ΦΠΑ.

Τα έργα θα διεξαχθούν στις οδούς Πειραιώς, Ισαακείου Κομνηνού, Επτανήσου και σε τμήμα της οδού Πατριάρχη Γρηγορίου και οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 10 μήνες περίπου. Στις εργασίες περιλαμβάνονται έργα αποκατάστασης των όψεων, της ανάπλασης των δρόμων, την υπογειοποίηση των υποδομών κοινής ωφελείας, ΑΗΚ, CYTA, ΣΥΛ κλπ, τις τοποθέτησης νέου οδικού φωτισμού και αστικού εξοπλισμού. Έργα θα γίνουν σε 23 όψεις κτηρίων και 2863 τετραγωνικά  μέτρα δρόμους.

Όπως είναι γνωστό ολόκληρο το έργο της περιοχής του παλιού Δημαρχείου καλύπτει μια σημαντική περιοχή που εφάπτεται με την πράσινη γραμμή και έχει ως πυρήνα της τη Δημοτική Αγορά και το νέο Δημαρχείο Λευκωσίας. Στα νότια της περιοχής συνδέεται με το Χαμάμ και το τέμενος Ομεριέ. Με την ολοκλήρωση των έργων αυτών ολόκληρη η περιοχή αλλάζει όψη, αναδεικνύεται η αρχιτεκτονική κληρονομία της Λευκωσίας, δίνεται η δυνατότητα για ανάπτυξη της οικονομικής ζωής της πόλης και τίθεται σε πορεία αναζωογόνησης η υποβαθμισμένη αυτή περιοχή που πλήγηκε από τη διαίρεση και την υποβάθμιση της εμπορικής κίνησης της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια του έργου θα γίνεται έγκαιρη ενημέρωση του κοινού, των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής για τις τυχόν αλλαγές στο κυκλοφοριακό σύστημα.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) τον Κρατικό Προϋπολογισμό, και το Δήμο Λευκωσίας για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 με στόχο την αναζωογόνηση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών στο Δήμο Λευκωσίας