Εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στην παλιά Λευκωσία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στην παλιά Λευκωσία
Παρ, 09 Ιαν. 2015 10:45
Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στην περιοχή της παλιάς Λευκωσίας από τις 12 μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2015 (εκτός Σαββατοκυρίακου) από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας και η εταιρεία Nemesis Asphalt Co. Ltd. Οι εργασίες συμπεριλαμβάνουν την αφαίρεση της παλιάς ασφάλτου, την τοποθέτηση νέου ασφαλτικού οδοστρώματος και ταυτόχρονα την κατασκευή οριζόντιας σήμανσης, πριν την παράδοση του δρόμου στο κοινό.

Συγκεκριμένα, οι δρόμοι που θα ασφατοστρωθούν είναι:

1. 12 Ιανουαρίου 2015 – οδός Βασιλέως Βουλγαροκτόνου (τμήμα)
Εκτροπή: Η οδός Βασιλέως Βουλγαροκτόνου θα είναι κλειστή από την συμβολή με την οδό Ρηγαίνης( συμπεριλαμβανομένης) μέχρι την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η τροχαία κίνησης θα διοχετεύεται από την οδό Αρσινόης και Παλαιών Πατρών Γερμανού.

2. 12 - 13 Ιανουαρίου 2015 – οδοί Πυγμαλίωνος – Νικοκλέους
Εκτροπή: Οι οδοί Πυγμαλίωνος και Νικοκλέους θα είναι κλειστές από την Συμβολή Αριάδνης και Περικλέους μέχρι την συμβολή με την οδό  Φανερωμένης. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω των οδών Περικλέους, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Λήδρας, Λυκούργου, Ονασαγόρου και Σοφοκλέους.

3. 14 Ιανουαρίου 2015 – οδοί Φανερωμένης - Λεύκωνος
Εκτροπή: Τμήμα της οδού Φανερωμένης από την συμβολή με Νικοκλέους μέχρι Λεύκωνος και η οδός Λεύκωνος  από την συμβολή της με την οδό Φανερωμένης μέχρι με την οδό Τρικούπη . Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω των οδών Λήδρας και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

4. 15 – 16 Ιανουαρίου 2015 – οδός Αισχύλου (Φάση Α & Β)
Εκτροπή: Φάση Α - Η οδός Αισχύλου θα είναι κλειστή από την διασταύρωση με την οδό Τρικούπη μέχρι και τη διασταύρωση με την οδό Σοφοκλέους. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω των οδών Λεύκωνος, Τρικούπη, Διογένους, Ισαάκιου Κομνηνού και Πειραιώς.
Φάση Β - Η οδός Αισχύλου θα είναι κλειστή από την διασταύρωση με την οδό Σοφοκλέους μέχρι και την οδό Πλάτωνος. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω των οδών Σοφοκλέους, Ονασαγόρου, Λήδρας και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

5. 19 Ιανουαρίου 2015 – οδοί Αισχύλου (Φάση Γ) – Ιπποκράτους – Θερμοπυλών
Εκτροπή: Τμήμα της οδού Αισχύλου από την διασταύρωση με την οδό Πλάτωνος  μέχρι και την οδό Ιπποκράτους, τμήμα της οδού Ιπποκράτους από την συμβολή με Αισχύλου μέχρι Θράκης και η οδός Θερμοπυλών θα είναι κλειστά. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω των οδών Αγίου Σάββα, Θράκης και Τρικούπη.

6. 20 μέχρι 22 Ιανουαρίου 2015 – οδοί Τρικούπη (Φάση Α,Β&Γ) – Αχιλλέως – Γκάλιπ
Εκτροπή: Φάση Α - Η οδός Τρικούπη θα είναι κλειστή από την διασταύρωση με την οδό Διόνυσου  μέχρι και την Πλατεία Τυλληρίας. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω   των οδών Πλατεία Τυλληρίας, Πειραιώς και Ισαάκιου Κομνηνού.
Φάση Β - Η οδός Τρικούπη θα είναι κλειστή από την διασταύρωση με την Πλατεία Τυλληρίας μέχρι και την οδό Αχιλλέως.
Φάση Γ – Οι οδοί Τρικούπη και Αχιλλέως  θα είναι κλειστές από την διασταύρωση με την Άρεως μέχρι και τον κυκλικό κόμβο ΟΧΙ. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω των οδών Άρεως και Ξάνθης Ξενιέρου.

Οι εργασίες αυτές κρίθηκαν αναγκαίες ώστε να επιδιορθωθεί το οδόστρωμα που έχει υποστεί αρκετή φθορά λόγω του χρόνου και άλλων επεμβάσεων από τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Για το λόγο αυτό, παρακαλείται το κοινό όπως κάνει τις αναγκαίες διευθετήσεις και όπως μη σταθμεύει τα αυτοκίνητά του στους δρόμους, όπου θα γίνονται οι εργασίες.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα τροχαίας.

Ο Δήμος προσβλέπει στη συνεργασία του κοινού για γρηγορότερη και καλύτερη εκτέλεση των εργασιών προς όφελος της περιοχής.

Λυπούμαστε για τυχόν ταλαιπωρία των δημοτών και των επισκεπτών στην περιοχή της παλιάς Λευκωσίας