Οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στην παλιά πόλη της Λευκωσίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στην παλιά πόλη της Λευκωσίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό
Τετ, 14 Ιαν. 2015 13:00
Οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στην παλιά πόλη της Λευκωσίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό από το Συμβούλιο Αποχετεύσεως και την εταιρεία Nemesis Asphalt Co. Ltd και θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2015. Οι εργασίες συμπεριλαμβάνουν την αφαίρεση της παλιάς ασφάλτου, την τοποθέτηση νέου ασφαλτικού οδοστρώματος και ταυτόχρονα την κατασκευή οριζόντιας σήμανσης.
 
Οι εργασίες άρχισαν τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 στην οδός Βασιλέως Βουλγαροκτόνου,  στις 6.00π.μ. κατά την οποία έγινε αφαίρεση και τοποθέτηση του οδοστρώματος, ενώ ο δρόμος παραδόθηκε στην κυκλοφορία στις 3.00μ.μ. Παράλληλα, τμήμα της συμβολής των οδών Λήδρας και Πυγμαλίωνος ασφαλτοστρώθηκε. 
 
Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 η διαδικασία αφαίρεσης της ασφάλτου έγινε στις οδούς Πυγμαλίωνος, Νικοκλέους και τμήμα της οδού Λεύκωνος από τις 6.00π.μ. μέχρι τις 10.30π.μ., όπου και οι δρόμοι παραδόθηκαν στην κυκλοφορία.
 
Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 η εκτέλεση των έργων για ασφαλτόστρωση στις οδούς Πυγμαλίωνος, Νικοκλέους και τμήμα της οδού Λεύκωνος ξεκίνησε στις 6.00π.μ. και αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορία λίγο μετά το μεσημέρι. Ταυτόχρονα αφαιρέθηκε η άσφαλτος από το δεύτερο τμήμα της οδού Λεύκωνος προς Αισχύλου.
 
Τις ακόλουθες μέρες οι εργασίες αναμένεται να  συνεχιστούν οι εργασίες ως ακολούθως:

15 – 16 Ιανουαρίου 2015 – οδός Αισχύλου (Φάση Α & Β)
Εκτροπή: Φάση Α - Η οδός Αισχύλου θα είναι κλειστή από την διασταύρωση με την οδό Τρικούπη μέχρι και τη διασταύρωση με την οδό Σοφοκλέους. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω των οδών Λεύκωνος, Τρικούπη, Διογένους, Ισαάκιου Κομνηνού και Πειραιώς. Φάση Β - Η οδός Αισχύλου θα είναι κλειστή από την διασταύρωση με την οδό Σοφοκλέους μέχρι και την οδό Πλάτωνος. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω των οδών Σοφοκλέους, Ονασαγόρου, Λήδρας και Μεγάλου Αλεξάνδρου.
 
19 Ιανουαρίου 2015 – οδοί Αισχύλου (Φάση Γ) – Ιπποκράτους – Θερμοπυλών
Εκτροπή: Τμήμα της οδού Αισχύλου από την διασταύρωση με την οδό Πλάτωνος  μέχρι και την οδό Ιπποκράτους, τμήμα της οδού Ιπποκράτους από την συμβολή με Αισχύλου μέχρι Θράκης και η οδός Θερμοπυλών θα είναι κλειστά . Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω των οδών Αγίου Σάββα, Θράκης και Τρικούπη.
 
20 μέχρι 22 Ιανουαρίου 2015 – οδοί Τρικούπη (Φάση Α,Β&Γ) – Αχιλλέως – Γκάλιπ
Εκτροπή: Φάση Α - Η οδός Τρικούπη θα είναι κλειστή από την διασταύρωση με την οδό Διόνυσου  μέχρι και την Πλατεία Τυλληρίας. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω   των οδών Πλατεία Τυλληρίας, Πειραιώς και Ισαάκιου Κομνηνού.
Φάση Β - Η οδός Τρικούπη θα είναι κλειστή από την διασταύρωση με την Πλατεία Τυλληρίας μέχρι και την οδό Αχιλλέως.
Φάση Γ – Οι οδοί Τρικούπη και Αχιλλέως  θα είναι κλειστές από την διασταύρωση με την Άρεως μέχρι και τον κυκλικό κόμβο ΟΧΙ. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω των οδών Άρεως και Ξάνθης Ξενιέρου.
 
Προσπάθεια μας είναι οι εργασίες να γίνουν με τον καλύτερο δυνατό συντονισμό ώστε η ταλαιπωρεία του κοινού να είναι η ελάχιστη.
 
Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα τροχαίας.