Δήμος Λευκωσίας - Πολυδύναμο - Πραγματοποίηση Διαβούλευση με Διευθυντες

Πολυδύναμο - Πραγματοποίηση Διαβούλευση με Διευθυντες

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2015) / Πολυδύναμο - Πραγματοποίηση Διαβούλευση με Διευθυντες
Τετ, 14 Ιαν. 2015 10:00
Διαβούλευση για το στοχευόμενο σχεδιασμό της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λευκωσίας στα πλαίσια αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων της περιόδου 2014-2020
 
O Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας διεξήγαγαν προγραμματισμένη συνάντηση διαβούλευσης με τους Διευθυντές και Προέδρους των συνδέσμων γονέων, των δημοτικών, γυμνασίων και τεχνικών σχολών της Λευκωσίας, στις 13 Ιανουαρίου 2015 στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας. Στόχος της διαβούλευσης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τον όσο το δυνατόν πιο στοχευόμενο σχεδιασμό της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λευκωσίας, στο πλαίσιο της υποβολής της τελικής μελέτης Στρατηγικής για Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.   

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ολοκληρωμένη στρατηγική για την κοινωνική πολιτική που προτείνει ο Δήμος Λευκωσίας για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο, ενώ ακολούθησε μακρά συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με στόχο τη διερεύνηση των αναγκών, ώστε η παρέμβαση της τοπικής αυτοδιοίκησης να γίνεται πιο στοχευμένα και συμπληρωματικά μέσω των υφιστάμενων ή/και νέων προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας. Μέσα από την συζήτηση προέκυψαν σαφείς προτάσεις από τους διευθυντές των σχολείων αλλά και των προέδρων των συνδέσμων γονέων που θα συμπεριληφθούν στο σχεδιασμό της στρατηγικής.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, χαιρέτησε την όλη προσπάθεια και τόνισε πως ο στόχος, τόσο του Δήμου όσο και του Πολυδύναμου Λευκωσίας είναι η ανάπτυξη κοινωνικών προγραμμάτων με στόχευση και αποτελεσματικότητα. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Πρόνοιας και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολυδύναμου Λευκωσίας Μέλια Αβραάμ, τόνισε πως τα σχολεία και οι συνδέσμοι αποτελούν μέρος των κοινωνικών εταίρων του Πολυδύναμου και πως η συμβολή τους σε αυτή την διαδικασία ήταν καταλυτική, ενώ η δημοτική σύμβουλος Κάτια Απέγητου σχολίασε ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι η ομάδα στην οποία επιβάλλεται να παρέχουμε υπηρεσίες στο μέλλον. Τη διαβούλευση τίμησε με την παρουσία του και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μαλέκος.

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας