Πολυδύναμο - Ομάδα Αυτοβοήθειας Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Πολυδύναμο - Ομάδα Αυτοβοήθειας Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου
Πεμ, 15 Ιαν. 2015 12:00
Ομάδα Αυτοβοήθειας από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, «Συμβουλευτικό Κέντρο» και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Στήριξης Ατόμων με Κατάθλιψη
 
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στο πλαίσιο του «Συμβουλευτικού Κέντρου» και σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Στήριξης Ατόμων με Κατάθλιψη  ανακοινώνουν την λειτουργία ομάδας αυτοβοήθειας με τίτλο: «Ομάδα Αυτοβοήθειας και Αλληλεγγύης για άτομα με σοβαρό πρόβλημα με τη ψυχική τους διάθεση»
 
Οι συναντήσεις της ομάδας αυτοβοήθειας ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο 2012 και συνεχίζουν  να πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τρίτη, 18:00-20:00, στην Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας, Αγίου Ανδρέα 7, 1040, Λευκωσία, όπου στεγάζεται το Συμβουλευτικό Κέντρο (Συ.Κε.) του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας.
 
Η ομάδα μετά από απόφαση των μελών της, είναι έτοιμη να δεχτεί και να αγκαλιάσει νέα άτομα με προβλήματα στη ψυχική τους διάθεση. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στις συναντήσεις της ομάδας, τα μέλη μοιράζονται τις εμπειρίες τους, τα προσωπικά τους συναισθήματα και τις στρατηγικές που έχουν αναπτύξει προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις διαταραχές ψυχικής διάθεσης. Πρόκειται δηλαδή για αλληλοϋποστήριξη μέσω της ανταλλαγής προσωπικών εμπειριών, γνώσης, προβληματισμών, ανησυχιών και στρατηγικών.
 
Στις περιπτώσεις που τα μέλη της ομάδας κρίνουν αναγκαίο την παρουσία ειδικών στην ομάδα, οι επιστημονικοί συνεργάτες Δρ. Κώστας Κοιρανίδης, Κλινικός Ψυχολόγος και κα Παναγιώτα Σώσειλου, Υποψήφια Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας είναι πάντα στη διάθεση της ομάδας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν σε σύντομη προσωπική συνάντηση (με τους ψυχολόγους και με  μέλος της ομάδας αυτοβοήθειας) και θα συμπληρώσουν σύντομο σχετικό ερωτηματολόγιο για την επιτυχία της καλύτερης δυνατής ομοιογένειας της ομάδας.  Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη ομάδα αυτοβοήθειας μπορούν να επικοινωνήσουν με τον λειτουργό του Συ.Κε. στο 22797870 ή polidinamo2@nicosiamunicipality.org.cy
 
Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας