Η τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ο Δήμαρχος
Καλωσόρισμα
Ομιλίες & Άρθρα
Προηγούμενοι Δήμαρχοι
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αντιδήμαρχοι
Μέλη Συμβουλίου
Δημοτικές Επιτροπές
Δημοσιοποίηση Αποφάσεων
Ο ΔΗΜΟΣ
Όραμα & Αποστολή
Υπηρεσίες
Έργα
Απολογισμός Έργου
Πολιτικοί Γάμοι
Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας
Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας
Ιστορία Δήμου Λευκωσίας
Διδυμοποιήσεις με Δήμους
Συνεργασίες με Δήμους
Πλάκα της Τιμής & Σημαία της Τιμής
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ανακοινώσεις
Εκδηλώσεις
Δημοτικό Θέατρο - Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας
Ανοικτό Σχολείο Αγλαντζιάς
Πολυδύναμο Αγίου Δομετίου
Λευκωσία 2030
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024
Σχέδια Χορηγιών και Κινήτρων
Δημόσιες Προσφορές
Κενές Θέσεις Εργασίας
Πολεοδομικά Θέματα
Περιβαλλοντικές Μελέτες
Απόψεις περιοίκων για αιτήσεις ανάπτυξης (ιδιωτικές)
Εγγραφή στο Ενημερωτικό Δελτίο
Κατάλληλη Κατασκευή Οδών ( Άρθρο 17)
Μέτρα αυτοπροστασίας από το σεισμό
Υποτροφίες σε Δημότες
Εκστρατείες & Προγράμματα
Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Σύμφωνο των Δημάρχων - Σχέδια Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας
Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Ιστορία
Αξιοθέατα
Μουσεία
Θέατρα
Πινακοθήκες & Κέντρα Τεχνών
Βιβλιοθήκες
Εμπορικοί Δρόμοι
Διαμονή
Χάρτης της πόλης
Πολιτιστικά Κέντρα
Πλατείες
Πάρκα & Κήποι
Δημοτικές Αγορές
Χώροι Λατρείας
Ξεναγήσεις
Κυβερνητικά Κτίρια
Ποδηλατόδρομοι
Ιστορικά Σχολεία
Εκπαίδευση
Αθλητικοί Χώροι
Καλλιτέχνες της Πόλης
Πισίνες & Κολυμβητήρια
Συγκοινωνίες
Χώροι Στάθμευσης
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Επικοινωνήστε μαζί μας
Γραφείο Εξυπηρέτησης & Πληροφόρησης του Δημότη
Πρόγραμμα περισυλλογής σκυβάλων / ανακύκλωσης / χάρτινων σακουλιών
Ηλεκτρονικές Αιτήσεις
Έντυπα & Αιτήσεις
Online Πληρωμές
Πράσινα Σημεία Επαρχίας Λευκωσίας
Υποβολή Αιτήματος / Εισήγησης
Επαλήθευση Πιστοποιητικών Γάμου
Συχνές Ερωτήσεις
Κοινοτάρχες Ενοριών
Υπηρεσίες Άμεσης Ανάγκης
Εξωτερικές Συνδέσεις
Ελληνικά
English
Russian
Webmail
e-λευκωσία
DMS
Αύξηση των επισκεπτών στο κέντρο της Λευκωσίας
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
/
Ανακοινώσεις
/
Ανακοινώσεις 2015
/
Αύξηση των επισκεπτών στο κέντρο της Λευκωσίας
Δευ, 19 Ιαν. 2015
11:30
Κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων μεγάλος αριθμός επισκεπτών κινήθηκε στην παλιά πόλη της Λευκωσίας ενώ παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση πολιτών που επισκέφτηκαν τη Μακαρίου, στη Λεωφόρο Χριστουγέννων.
Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2014 μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2015 διέσχισαν την πεζογέφυρα 169,158 άνθρωποι με ημερήσιο ποσοστό 4,572 επισκέπτες. Κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, διακινήθηκαν από την πεζογέφυρα 161,338 άτομα με ημερήσιο ποσοστό 4,360 άτομα. Καταγράφεται δηλαδή, αύξηση του ποσοστού διακίνησης στην πεζογέφυρα κατά 5%. Ενδεικτικά, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 καταγράφηκε η μεγαλύτερη διακίνηση στην πεζογέφυρα με αριθμό 14,387 άτομα, ενώ τις Κυριακές 7 και 24 Δεκεμβρίου 2014 διακινήθηκαν 11,663 και 10,043 άτομα αντίστοιχα. Κατά την περσινή περίοδο τις Κυριακές 22,15 και 24 Δεκεμβρίου 2013 καταγράφηκαν διακινήσεις 16,441, 10,680 και 10,654 άτομα αντίστοιχα.
Η πεζογέφυρα που ενώνει την εντός των τειχών πόλη με την υπόλοιπη Λευκωσία στη Λεωφόρο Στασίνου χρησιμοποιείται μέρα με τη μέρα πιο πολύ από τους πολίτες της Λευκωσίας και από τους επισκέπτες της.
Αξιοσημείωτη αύξηση στο ποσοστό επισκεψιμότητας της Λεωφόρου Χριστουγέννων σημειώθηκε κατά την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2014 μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2015 σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Με ποσοστό αύξησης 36%, τη Λεωφόρο Χριστουγέννων φέτος επισκέφτηκαν 270,683 άτομα με ημερήσια επισκεψιμότητα 7,734 ατόμων. Η μεγάλη αυτή αύξηση οφείλετε στην επιτυχία του Pop –up 2014 που έφερε ένα σημαντικό αριθμό επισκεπτών στην περιοχή της Μακαρίου. Κατά την περσινή αντίστοιχη περίοδο, επισκέφτηκαν τη Λεωφόρο Χριστουγέννων 199,211 άτομα με ημερήσια επισκεψιμότητα 6,037 άτομα. Ενδεικτικά, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεψιμότητας με αριθμό 21,536 άτομα, ενώ τις Κυριακές 21 και 24 Δεκεμβρίου 2014 σημειώθηκαν 20,858 και 18,071 άτομα αντίστοιχα. Κατά την περσινή περίοδο τις Κυριακές 22, 8 και 15 Δεκεμβρίου 2013 καταγράφηκαν οι αριθμοί 19,919, 19,098 και 18,139 άτομα αντίστοιχα.
Ο μεγάλος αριθμός των πολιτών που διακινήθηκαν στην πόλη φαίνεται να είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών του Δήμου να προσφέρει εκδηλώσεις και ενδιαφέρον στον κέντρο της πόλης. Φαίνεται ότι το κέντρο της πόλης διατήρησε το κοινό του και με κάποια έργα που προγραμματίζονται θα προσδώσουν μια νέα ελκυστικότερη εικόνα στην περιοχή, ενώ ιδιαίτερα η παλιά πόλη έχει πάντοτε τους δικούς της λάτρεις.
Η Λεωφόρος Χριστουγέννων για 2η συνεχή χρονιά προσέλκυσε μικρούς και μεγάλους για να απολαύσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων και τη συνεισφορά στον συνάνθρωπο μας τις δύσκολες αυτές μέρες που περνούμε.
Άλλες Ανακοινώσεις
30 Απρ
Εργασίες επιδιόρθωσης σε οδούς στην Αγλαντζιά
30 Απρ
Κενή θέση για απασχόληση στο Πολυδύναμο...
30 Απρ
Εγγραφές Καλοκαιρινών Προγραμμάτων Παιδιών...
28 Απρ
Εργασίες στην οδό Δράμας και νέες κυκλοφοριακές...