Έργο της Πλατείας Ελευθερίας και του Περιβάλλοντα Χώρου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Έργο της Πλατείας Ελευθερίας και του Περιβάλλοντα Χώρου
Δευ, 26 Ιαν. 2015 11:30
Ο Εργολάβος Lois Builders Ltd του έργου της Πλατείας Ελευθερίας και του Περιβάλλοντα Χώρου εγκαταστάθηκε στο εργοτάξιο από τις 14 Ιανουαρίου 2015, όπως προβλέπει το συμβόλαιο και έχει ξεκινήσει την κινητοποίηση του εργοταξίου εκτελώντας ως πρώτη φάση τοπογραφικές εργασίες.

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος έθεσε ως στόχο την υπεύθυνη και με διαφάνεια διαχείριση του δημόσιου χρήματος καθώς επίσης και του ίδιου του έργου. Πάρθηκαν αποφάσεις που λίγοι έχουν πάρει μέχρι τώρα, με πλήρη διαφάνεια και πάντοτε εντός των πλαισίων του νόμου και των κανονισμών που διέπουν τα συγχρηματοδοτούμενα έργα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι το έργο αυτό ελέγχεται σε όλα τα στάδια από την Γενικό Λογιστή και τον Γενικό Ελεγκτή του Κράτους και οι αποφάσεις παίρνονται σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση (η οποία συνεισφέρει στην κατασκευή του έργου) αλλά και με την ΕΕ που χρηματοδοτεί το έργο κατά 85%.

Πρόκειται για ένα έργο περίπλοκο, που απαιτεί μεγάλη ακρίβεια στην τελειότητα κατασκευής και εμπεριέχει πολλά ιδιαίτερα καλλιτεχνικά στοιχεία. Όλα αυτά χρειάστηκε χρόνος να κοστολογηθούν ρεαλιστικά και ορθά. Η επαναπροκήρυξη του έργου διασφάλισε ότι αυτή η κοστολόγηση είναι προϊόν ελεύθερου ανταγωνισμού.

Όλες οι ενέργειες μέχρι σήμερα είχαν ως αποτέλεσμα το έργο να μπει στις ορθές βάσεις και να επαναρχίσουν οι εργασίες υλοποίησης του. Από σήμερα προτεραιότητα και στόχος μας είναι η υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου εντός των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπει η συμφωνία χρηματοδότησής του.

Ο Δήμος επενδύει στο κέντρο της πόλης με το έργο της Zaha Hadid, που παρόμοιο του δεν έχει ξαναγίνει στην Κύπρο. Είμαστε βέβαιοι πως όταν αυτό ολοκληρωθεί θα αλλάξει την πόλη μας, θα αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες και επιχειρηματίες και θα θέσει το αστικό κέντρο σε πορεία αναζωογόνησης και ανάπτυξης.