Ετήσιο Πρόγραμμα Καθαριότητας για το 2015 - Όλοι μαζί για μια καθαρή πόλη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Ετήσιο Πρόγραμμα Καθαριότητας για το 2015 - Όλοι μαζί για μια καθαρή πόλη
Παρ, 30 Ιαν. 2015 09:20
O Δήμος Λευκωσίας στα πλαίσια των προσπαθειών του για την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ετοίμασε το ετήσιο πρόγραμμα καθαρισμού για το έτος 2015, με τρεις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους δωρεάν περισυλλογής ογκωδών αντικειμένων και κλαδευμάτων. Επιπρόσθετα, ο Δήμος Λευκωσίας υποστηρίζει έμπρακτα την πυραμίδα διαχείρισης αποβλήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενισχύοντας το πρόγραμμα της πρόσθετης περισυλλογής κλαδευμάτων και πράσινων αποβλήτων (γρασίδι, φύλλα, μικρά κλαδεύματα) μία φορά κάθε μήνα, με στόχο την προώθησή τους για κομποστοποίηση.

Τα χρονοδιαγράμματα των περιόδων καθαρισμού έχουν διαφοροποιηθεί στη βάση των εμπειριών της υπηρεσίας του Υγειονομείου και έχουν ληφθεί υπόψη τόσο οι ανάγκες των δημοτών σε ότι αφορά την ολοκλήρωση των εκστρατειών πριν από τις μεγάλες εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και της Αναστάσεως, όσο και οι ιδιαιτερότητες της κάθε ενορίας, οπότε υιοθετείται το σύστημα κατανομής του προγράμματος σε μικρότερες γεωγραφικές περιοχές, ώστε να μην αφήνονται για αρκετές μέρες εκτεθειμένα τα προς συλλογή αντικείμενα και να ολοκληρώνονται οι εκστρατείες σύντομα και αποτελεσματικά.

Στο ενημερωτικό έντυπο που ετοιμάστηκε υπάρχουν πληροφορίες για τις χρονικές περιόδους δωρεάν συλλογής ογκωδών αντικειμένων και κλαδευμάτων, χάρτης με τις περιοχές καθαρισμού, αναλυτικό πρόγραμμα ημερών πρόσθετης συλλογής κλαδευμάτων κάθε μήνα, εισηγήσεις για απλές κινήσεις βελτίωσης της εικόνας της πόλης μας, πληροφορίες για τη λειτουργία του «προσωρινού πράσινου σημείου», καθώς και στοιχεία χρήσιμων επαφών για τα διάφορα ρεύματα διαχείρισης αποβλήτων που υπάρχουν στο Δήμο μας.

Όπως αναφέρεται και πιο πάνω, ο Δήμος Λευκωσίας στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών φέτος εγκαινιάζει τη λειτουργία του «προσωρινού πράσινου σημείου», καλύπτοντας τις ανάγκες του κοινού ολόχρονα και σε καθημερινή βάση.

Το «προσωρινό πράσινο σημείο» βρίσκεται στην οδό Γιάννη Κορομία αρ. 2 στο Καϊμακλί, εντός της Υπηρεσίας Καθαριότητας, και σε αυτό οι δημότες θα μπορούν να μεταφέρουν κλαδεύματα, ογκώδη αντικείμενα, παλιό οικιακό εξοπλισμό, ηλεκτρικές και  ηλεκτρονικές συσκευές, έπιπλα, ρουχισμό, παλαιά μέταλλα και ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, PMD, γυάλινες συσκευασίες). Το ωράριο λειτουργίας του χώρου είναι  Δευτέρα - Παρασκευή από τις 7:00π.μ. μέχρι τις 5:00μ.μ. και το Σάββατο από τις 7:00π.μ. μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Προτροπή του Δήμου προς το κοινό είναι η συμμόρφωση με τα προγράμματα καθαριότητας αλλά και η υιοθέτηση καθημερινών θετικών κινήσεων και συμπεριφορών, οι οποίες εξελικτικά θα οδηγήσουν στην καταστολή των αρνητικών φαινομένων που επηρεάζουν την καθαριότητα και περιβαλλοντική υγιεινή στη Λευκωσία και θα βοηθήσουν στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Η διανομή του εντύπου θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2015 σε όλα τα υποστατικά που βρίσκονται εντός δημοτικών ορίων, ενώ το έντυπο θα βρίσκεται αναρτημένο και στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.nicosia.org.cy). Παρακαλούμε τους δημότες όπως κρατήσουν το φυλλάδιο για όλη τη χρονιά γιατί περιέχει χρήσιμες πληροφορίες.

Για οποιοσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη στο τηλέφωνο 22797007 και την Υπηρεσία Καθαριότητας στα τηλέφωνα 22797620/ 621/ 617.