Αντικατάσταση 8 δέντρων στη λεωφόρο Κυριάκου Μάτση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Αντικατάσταση 8 δέντρων στη λεωφόρο Κυριάκου Μάτση
Πεμ, 12 Φεβ. 2015 14:30
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας κατά τη συνεδρία του ημερομηνίας 22 Ιανουαρίου 2015, ενεργώντας καθ’ υπόδειξη του Τμήματος Δασών και  του αρμόδιου Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, έλαβε απόφαση για αφαίρεση οκτώ προβληματικών και επικίνδυνων δέντρων στη λεωφόρο Κυριάκου Μάτση και αντικατάστασή τους από νέα κυπαρίσσια ή πεύκα.

Η σχετική απόφαση υπήρξε αποτέλεσμα επί τόπου επισκέψεων και ανταλλαγής απόψεων με όλα τα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες του κράτους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για την έκδοση των σχετικών αδειών συμφώνησαν το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Τμήμα Δασών, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών και η Επίτροπος Περιβάλλοντος.

Η αφαίρεση των δέντρων κρίθηκε αναγκαία και επιτακτική καθότι λόγω της μη αναστρέψιμης, κακής κατάστασης της υγείας τους, έχουν καταστεί ευπαθή στις πτώσεις και στο σπάσιμο κλάδων και κατά συνέπεια επικίνδυνα για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και πεζών. Ωστόσο, μετά την αφαίρεση των επικίνδυνων δέντρων, ο Δήμος θα προχωρήσει αμέσως στη φύτευση ισάριθμων δέντρων, κυπαρισσιών ή πεύκων, προς αντικατάστασή τους.