Συνάντηση Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη με αντιπροσωπεία βουλευτών ΔΗΣΥ Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Συνάντηση Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη με αντιπροσωπεία βουλευτών ΔΗΣΥ Λευκωσίας
Παρ, 13 Φεβ. 2015 14:00
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία βουλευτών ΔΗΣΥ Λευκωσίας την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 στο Δημαρχείο Λευκωσίας.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα. Στόχος της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων που απασχολούν το Δήμο Λευκωσίας και τους δημότες του.
 
Στη συνάντηση παρεβρέθηκαν οι βουλευτές ΔΗΣΥ Λευκωσίας Στέλλα Κυριακίδου, Ανδρέας Μαππουρίδης, Νίκος Τορναρίτης, Νίκος Νουρής και Πρόδρομος Προδρόμου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λευκωσίας Αντώνης Αντωνίου και Νεόφυτος Νεοφύτου.
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας δήλωσε ότι: «Είχαμε σήμερα μια φιλική και εποικοδομητική συνάντηση με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ Λευκωσίας.
 
Η ημικατεχόμενη Λευκωσία ζητά την βοήθεια όλων των βουλευτών Λευκωσίας, όλων των κομμάτων για να στηρίξουν έργα που στόχο έχουν να αντιστρέψουν τις επιπτώσεις της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής και την δημιουργία ενός πόλου έλξης επισκεπτών και επενδυτών.
 
Πρώτη ανταποκρίθηκε η ομάδα των βουλευτών Λευκωσίας του ΔΗΣΥ και για αυτό τους ευχαριστούμε.
 
Τους ευχαριστούμε για το συνεχές ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για την πόλη μας, για τα προβλήματα της, αλλά κυρίως, για την βοήθεια που παρέχουν στην προώθηση δράσεων και έργων που στόχο έχουν την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών της πόλης μας.
 
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε προσωρινά μέτρα βελτίωσης, όπως η εισήγηση για εξωραϊσμό και ευπρεπισμό του χώρου του Παλαιού Νοσοκομείου, του χώρου του Ιδρύματος Πολιτισμού και του παλαιού ΓΣΠ, αλλά και σε ώριμα αναπτυξιακά έργα των οποίων τα πολλαπλασιαστικά οφέλη θα είναι μεγάλα για την πόλη, αλλά και επωφελή για τους πολίτες ολόκληρης της επαρχίας Λευκωσίας, όπως η δημιουργία της Συνοικίας Δημιουργικών Επιχειρήσεων στην πράσινη γραμμή και η Ανάδειξη του Ενετικού Τείχους με την Ανάπλαση της Λεωφόρου Στασίνου.»
 
Στη συνέχεια ο κ. Νίκος Τορναρίτης ανέφερε ότι: «Είχαμε πράγματι μια πολύ καλή συνεργασία με το Δήμαρχο Λευκωσίας αλλά και με τους Προέδρους των Δημοτικών Ομάδων των κομμάτων που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο, συζητήσαμε πολλά θέματα που αφορούν την πόλη της Λευκωσίας, κάναμε μεταξύ μας πρώτα και πάνω από όλα μια παραδοχή ότι η Λευκωσία, όσο αφορά τα έργα ανάπτυξης παραμένει ο φτωχός συγγενής, αν συγκριθεί με τις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου.
 
Είπαμε επίσης, στο Δήμαρχο ότι έχουμε τη διάθεση να στηρίξουμε τα έργα ανάπλασης που έχει ήδη επεξεργαστεί, σχεδιάσει και διεκδικεί ο Δήμος της Λευκωσίας.
 
Επικεντρωθήκαμε στα μικρά και στα μεγάλα θέματα και πληροφορηθήκαμε ότι τους επόμενους μήνες θα κυκλοφορούν πλέον στο Δήμο της Λευκωσίας 13 μικρά λεωφορεία που θα εξυπηρετούν τους δημότες, το οποίο είναι πολύ σημαντικό.
 
Στηρίζουμε το αίτημα του Δήμου Λευκωσίας για να λάβει κοινοτικά κονδύλια που θα αφορούν τη Συνοικία Δημιουργικών Επιχειρήσεων στην πράσινη γραμμή στη Λευκωσία, την μόνη μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης που 40 χρόνια μετά την εισβολή κάποιος πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία για ανάπλαση της πόλης και της πράσινης γραμμής, να δώσει ζωή αλλά και κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες.
 
Δηλώσαμε επίσης στο Δήμαρχο ότι στηρίζουμε απερίφραστα το αίτημά του Δήμου Λευκωσίας να λάβει κοινοτικά κονδύλια όσο αφορά την περιμετρική ζώνη που πλαισιώνει τα Ενετικά Τείχη της Λευκωσίας, το αρχαιολογικό σύμβολο της Λευκωσίας.
 
Βάσει αυτών που σας έχω αναφέρει, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να συναντήσουμε τους αρμόδιους υπουργούς και παράλληλα καλούμε δημόσια όλους τους αρμόδιους υπουργούς να κινηθούν πιο γρήγορα όσο αφορά την ανάπλαση των μικρών έργων ευπρεπισμού που πρέπει να γίνουν στη Λευκωσία. Δεν μπορεί παραδείγματος χάριν ο χώρος απέναντι από την Βουλή των Αντιπροσώπων και ο χώρος που θα κτιζόταν το Ίδρυμα Πολιτισμού να παραμένουν ξέφραγο αμπέλι και θα πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση.
 
Σε γενικές γραμμές δηλώνουμε ευχαριστημένοι από την συγκεκριμένη επίσκεψη και ενημέρωση αλλά θεωρούμε και πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος Λευκωσίας παράγει θετικό έργο για τους συμπολίτες μας.»