Σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2015 / Σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λευκωσίας
Τρι, 24 Φεβ. 2015 10:55
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας σε συνεδρία του ημερομηνίας 5 Φεβρουαρίου 2015,  αποφάσισε τη σύσταση και λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λευκωσίας.

Το «Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λευκωσίας» αποτελεί μέρος του προγράμματος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι σκοποί του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λευκωσίας είναι οι ακόλουθοι:
1. Να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των νέων στα κοινά, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο, σε συνεργασία και με την τοπική αρχή.
2. Να αποτελέσει βήμα έκφρασης για τη νεολαία του Δήμου Λευκωσίας
3. Να συζητά και να εισηγείται προς το Δήμο Λευκωσίας την υιοθέτηση πολιτικής για θέματα που αφορούν στη νεολαία σε τοπικό επίπεδο.
4. Να υλοποιεί προγράμματα και δράσεις και να στηρίζει όλα τα οργανωμένα σύνολα της νεολαίας που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Λευκωσίας.
5. Να αποτελέσει μια θεσμική μορφή συνεχούς και ουσιαστικής σύνδεσης της νεολαίας με τις Δημοτικές Αρχές.
6. Να διευκολύνει τον Δήμο Λευκωσίας στον εντοπισμό των ενδιαφερόντων και των προβλημάτων των νέων.
7. Να εργάζεται για την πρόοδο και την ευημερία όλων των νέων του Δήμου Λευκωσίας ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρήσκευμα ή εθνική καταγωγή.
8. Να παρέχει ευκαιρίες σε νέους για συμμετοχή και ανάληψη ευθύνης στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη και πρόοδο του Δήμου Λευκωσίας και του τόπου γενικότερα.
9. Να παρέχει ευκαιρίες στους νέους του Δήμου Λευκωσίας για τη δημιουργική απασχόληση και την υγιή ψυχαγωγία τους κατά τον ελεύθερο τους χρόνο με την προαγωγή, ανάπτυξη και καλλιέργεια του αθλητισμού, του πολιτισμού, της περιβαλλοντικής συνείδησης και του εθελοντισμού μέσω του σχεδιασμού και της δημιουργίας αντίστοιχων τομέων δράσης.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας μπορούν να συμμετάσχουν οργανώσεις νεολαίας και άτυπες ομάδες νέων που δραστηριοποιούνται τοπικά εντός των δημοτικών ορίων Λευκωσίας και που απαραίτητα ικανοποιούν τα κριτήρια και προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί στο καταστατικό.

Πιο συγκεκριμένα πρέπει να πληρούνται τα ακόλουθα :
1. Η οργάνωση νεολαίας θα πρέπει να έχει ελάχιστο αριθμό 20 μελών.
2. Η οργάνωση νεολαίας θα πρέπει να έχει τουλάχιστο ένα χρόνο ζωής και δράσης.
3. Η οργάνωση νεολαίας θα πρέπει να έχει Καταστατικό ή Κανονισμό ή Πλαίσιο Λειτουργίας το οποίο θα πρέπει να συνοδεύει την αίτηση εγγραφής της οργάνωσης στο Μητρώο των οργανώσεων - μελών.

Καλούνται οι Οργανώσεις Νεολαίας όπως μας αποστείλουν γραπτή δήλωση με την οποία να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον της οργάνωσης τους για συμμετοχή στη σχετική διαδικασία.

Η δήλωση με τα στοιχεία επικοινωνίας σας, καθώς και αντίγραφο του Καταστατικού ή Κανονισμού ή Πλαισίου Λειτουργίας της οργάνωσής σας θα πρέπει να σταλεί στο Δήμο Λευκωσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Katerina.Andreou@nicosiamunicipality.org.cy ή στο τηλεομοιότυπο  με αρ. 22663363 το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015.